Popup Södra Förstadsgatan Popup Södra Förstadsgatan

Tjänst

Välkommen till popup Södra Förstadsgatan

Vasakronans popuplokaler är utrustade med ett flexibelt skal och diverse inredningsdetaljer. Syftet är att du som hyresgäst ska kunna anpassa lokalen efter dina behov och koncept. På denna sida hittar du samlad information som du behöver för att komma igång i din popup och det du behöver veta inför avflytt.

Fakta om lokalen

Pil ner

Golvet är ett flytspacklat, lackat betonggolv.

Samtliga väggar är i betong och målade i kulör 0-500. Det finns färdiga hyllplan uppsatta på väggarna.

Taket är i betong och målat i kulör 0-500.

Lokalen har en dimbar belysning med LED-spottar i tak.

I lokalen finns ett cirkulärt provrum med heltäckande tyg som avdelare. Provrummet är utrustat med helkroppsspegel och väggbelysning.

Fasaden in till butiken består av 2,2 meter glas. Öppningen är 0,8 meter bred och placerad i mitten av fasaden.

Vid entrén finns två digitala skärmar på var sin sida om dörren. Under uthyrningen kan hyresgästen nyttja skärmarna.

Det finns en flaggskylt på fasaden med måtten 50*50 cm. Egen front går att beställa via Carisma skyldesign. Kontaktperson Richard Ljungblad, richard.ljungblad@carisma.se.

Lokalen har tre låscylindrar till skjutparti. De har alla samma nyckel och hyresgästen hämtar ut dessa hos Vasakronan. Tagg behövs till miljörummet. Vid avflytt returneras samtliga nycklar och taggar till Vasakronan.

I taket innanför entrén finns en rulljalusi. Denna används för skyltfönstret när lokalen står tom och rullas enkelt upp när du hyr ytan.

I lokalen finns fiber och möjlighet till uppkoppling via LAN och wifi. Inloggningsuppgifter får du via din kontaktperson på Vasakronan.

I lokalen finns ett trådlöst högtalarsystem via Sonos. I Ipaden på kassadelen finns appen Soundtrack your brand som kan användas för att spela musik i lokalen. Med Soundtrack your brand kan du smidigt importera egna spellistor via Spotify, läs mer här.

I fastigheten finns miljörum för källsortering. Endast avfall för uppmärkta fraktioner får slängas i miljörummet. Övrigt avfall ansvarar hyresgästen för.

Kassadisk & betallösning

Denna popup är kontantfri och har en kassadisk med betallösning via Zettle by PayPal Store Kit. Kassadisken består av två delar:

 • En packdel 1200*1100*600 mm
 • En kassadel 600*1100*600 mm med Zettle by PayPal Store Kit

Båda delarna har låsbara hjul och kan flyttas runt i lokalen. Delarna kan stå ihop eller separat,  i sidan finns inbyggda magneter som gör att delarna fastnar vid varandra. I kassadisken finns eluttag samt hyllor, skåp och lådor för påsar, kvittorullar och papper. På front och yttre kortsida finns glasskivor monterade på vilka man kan foliera, fästa eller skriva saker.

På kassadelen finns Zettle by PayPal Store Kit med möjlighet att använda Zettle by PayPal betallösning. Eftersom popuplokalen ska vara helt kontantfri, så finns ingen kassalåda. Zettle by PayPal Store Kit innehåller:

 • Ipad Air på ett Ipad-ställ
 • Bluetooth-kvittoskrivare
 • Kortläsare
 • Korthållare

På Ipaden finns Zettle by PayPal app installerad. Med Zettle by PayPal betallösning kan kunden betala med alla välkända bank-/kreditkort och få kvitto i pappersform eller via mail. Vasakronan kan via Zettle by PayPal erbjuda hyresgästen en transaktionsavgift på alla debet-/kreditkort på 1,45 procent. Ni anger själv vilket företagskonto ni vill att försäljningsintäkterna ska överföras till. För att komma igång med Zettle by PayPal betallösning registrera ett konto hos Zettle by PayPal via nedan länk och skapa ett kassaregister över de varor som ska säljas i butiken. Kvittorullen till kvittoskrivaren måste ha måtten 80/80/12 och köps separat, finns bland annat att beställa via Moreflo.

Registrera användarkonto hos Zettle by PayPal

Vid frågor eller problem kring betallösningen kontakta Izettle support via telefon 010-888 72 67 eller webbformulär.

Izettle Store Kit kan monteras bort från kassadelen om ett eget kassasystem används. Detta görs genom att skruva loss den toppskiva som kassalösningen är monterad på. Skivan med Izettle Store Kit ska monteras tillbaka på kassadelen vid avflytt.

Ladda ned infoblad Vasakronan-Zettle by PayPal

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som hyresgäst och har därför knutit upp tilläggstjänster nedan via samarbetspartners som kan underlätta inflytt, drift och utflytt ur din popup.

Lina Seegh, Affärsutvecklare Handel Malmö

Tilläggstjänster

Butikspersonal – för hjälp med butikspersonal rekommenderar vi vår samarbetspartner Academic Work.

 • Kravprofil: Tillsammans med Academic Work går ni igenom vilken typ av personal ni är intresserad av och era önskemål och krav.
 • Urvalsprocess: Genom Academic Works kandidatnätverk hämtas förslag på kandidater för uppdraget. Telefonavstämningar, intervjuer och referenstagningar genomförs.
 • Kandidatpresentation: Ni har alltid möjligheten att träffa slutkandidaterna för en egen intervju innan ni bestämmer er för vilken kandidat ni vill anlita.
 • Rätt person på plats: Kandidaten blir anställd som konsult hos Academic Work och startar uppdraget hos er på utsatt tid och arbetar enligt vad som överenskommits.
 • Löpande uppföljning: Så länge uppdraget pågår så ansvarar Academic Work för att regelbundet följa upp hur det går för personalen och säkerställa hög kvalitet.

Infoblad Academic Work
Kontakt: Thomas Abraham, thomas.abraham@academicwork.se, tel. 073-644 85 94

Profilering
Via vår samarbetspart Stockholm Printcenter kan ni få snabb hjälp med profilering av lokalen samt hjälp att ta fram nya original för en grafisk profil och olika kampanjer. Stockholm Printcenter har montörer i hela landet.
Infoblad Stockholm Printcenter
Kontakt: info@stockholmprintcenter.se, tel. 08-506 616 35

Städning
För hjälp med städning i lokalen under hyresperioden eller flyttstädning vid avflytt rekommenderar vi vår samarbetspartner Coor. Coor sköter städningen av många av Vasakronans lokaler i Malmö och kan ordna med städningen även i er lokal.

Kontakt: arbetsplatsservicemmo@coor.com, telefon 040-12 40 70

Avflytt och återställande

När det är dags för dig att flytta ut ska lokalen återställas enligt de villkor som anges i hyresavtalet. Lokalen ska återställas till det skick som lokalen hade på tillträdesdagen, och all egendom som inte är Vasakronans ska plockas bort. Detta innebär bland annat att du som hyresgäst ska återställa alla inredningsarbeten och andra förändringar av lokalen som genomförts, om inget annat överenskommits. Lokalen ska återlämnas väl rengjord, genomfört golvvård och fönsterputsning samt reparerat skador, utöver normalt slitage, och även bortfört inredning, utrustning och övrigt såsom eventuella kablar som inte Vasakronan äger.

Vi kommer då också att träffas för en gemensam avflyttningsbesiktning. Vid det tillfället lämnar du också över samtliga nycklar och passerbrickor till Vasakronan.

Om det visar sig att lokalen vid återlämnandet brister i städning eller skick, har Vasakronan rätt att städa och återställa lokalen på hyresgästens bekostnad. Egendom som lämnas kvar utan Vasakronans medgivande har Vasakronan rätt att från och med hyresförhållandets slut bortföra på hyresgästens bekostnad.

För att underlätta för dig har vi satt ihop en checklista vid avflytt – du hittar den här.

Är du hyresgäst och har frågor om din fastighet?
Här hittar du den mest efterfrågade informationen och även dina personliga kontaktpersoner.

Hyresgästinfo finns även som app för både iPhone och Android. Med den har du all fastighetsinformation i fickan och kan få hjälp, felanmäla eller kontakta rätt person direkt.
Hand som håller i en mobil för att visa hur appen HG-info ser ut

Har du frågor om vår popup på Södra Förstadsgatan i Malmö – kontakta Lina

Affärsutvecklare handel Lina Seegh 073-392 42 19 · 040-691 71 57 lina.seegh@vasakronan.se