Popup Skrapan Popup Skrapan

Skrapan Stockholm
Victoria Aghester 073-699 65 39
Tjänst

Välkommen till vår popup i Skrapan!

Vasakronans popupbutiker är utrustade med ett flexibelt skal och diverse inredningsdetaljer. Syftet är att du som hyresgäst ska kunna anpassa lokalen efter dina behov och koncept. På denna sida hittar du samlad information som du behöver för att komma igång med din popup och det du behöver veta inför avflytt.
Pil ner

I lokalen finns ett flytspacklat, grått golv.

Väggarna består av plyfa och gipsskivor. Samtliga väggar är målade i vitt. I väggarna finns inbyggda eluttag samt LAN-uttag.

I taket  finns svarta trefasskenor som tillåter belysning i tre olika grupper. Det finns LED-armaturer installerat i form av spotlights. Det går även att montera pendlande armatur från skenorna. Belysningssystemet är anpassat för LED-belysning. Klicka här för att se illustration av lokalens belysning.

I lokalen finns ett undertak i metall med en maskstorlek (75% öppet) som möjliggör sprinkler och ventilation ovanför. Metalltaket är kraftigt och klarar upphängning av föremål.

Gardinskenor finns monterat i bjälklaget (ej i undertaket) längst med ytterväggarna i lokalen samt en cirkulär skena för provrum. I gardinskenorna kan man enkelt hänga tyg för att avgränsa/profilera/skapa provrum i lokalen. Gardinskenor finns i lokalen enligt skiss.

Entrén utgör en vikvägg i glas vilket gör det möjligt att öppna upp hela entrépartiet mot passagen utanför.

På den bakre väggen finns en 55 tum bildskärm. Bildskärmen kan användas för display av logotype eller bildspel. Budskapet på skärmen kan enkelt ändras via en portal där bildfiler laddas upp. Filformat är JPG och bildstorleken 1920 pixlar bred * 1080 pixlar hög. Upplösning 72 dpi.

Inloggningsuppgifter till portalen får du via din kontaktperson på Vasakronan.

I taket innanför entrén finns två skenor med vepor i form av rullgardiner. Dessa används för skyltfönstret när lokalen står tom och rullas enkelt upp när du hyr ytan. Som hyresgäst är du skyldig att tillse att rullgardinerna är uppdragna när verksamhet bedrivs i lokalen och neddragna i samband med inflyttning och avflyttning från lokalen. Syftet är att kommunicera till förbipasserande att ett nytt koncept är på gång in i lokalen utan insyn i arbetet som pågår.

I entrén finns en mindre bildskärm monterad på ett väggfäste. På bildskärmen informerar Vasakronan om kommande koncept i lokalen tillsammans med information om Vasakronans popupkoncept. Skärmen ska finnas synlig för kunder som passerar in eller ut ur lokalen.

Lås, larm & övervakning

På vikväggen vid entrén finns en låscylinder. Access till lokalen sker med nyckel. Vid borttappad nyckel kontaktas Vasakronan. Fastigheten är larmad när gallerian är stängd. Larmet är kopplat till Securitas. Hyresgästen erhåller även en passerbricka för åtkomst till gallerians huvudentré och personalutrymme. Vid avflytt returneras samtliga nycklar och passerbrickor till ansvarig kontaktperson på Vasakronan.

Mobilnummer till Väktare: 070-385 01 62

Musikanläggning

I lokalen finns ett trådlöst högtalarsystem, ett så kallat multiroomsystem. I Ipaden på kassadelen finns appen Spotify. Butiken har ett eget Spotify Enterprise-konto som kan användas för att spela musik i lokalen. Kontot ger access till Spotifys hela utbud av musik och rättigheter att spela musiken i en butikslokal. Det går även att koppla upp en egen dator, tablet eller smartphone till högtalarsystemet via en 3,5 mm ljudkabel i pentryt (ej wifi/bluetooth). Inloggningsuppgifter till kontot får du via din kontaktperson på Vasakronan.

Infoblad Spotify Enterprise Användarguide

Nätverk

I lokalen finns fiber och möjlighet till uppkoppling både via LAN och wifi.

Inloggningsuppgifter till wifi
SSID: Skrapan
Lösenord krävs ej

Vid frågor eller problem kontakta Visolit Servicedesk via mail support.excanto@visolit.se eller telefon 08-545 726 20.

El

I lokalen finns el framdraget samt ett elabonnemang. Tillgänglig effekt i lokalen är ca 4 kW. Belysningsskenan i undertaket klarar 72 W.

Kassadisk & betallösning

I lokalen finns en kassadisk med måtten 1200*1100*600 mm med Zettle by PayPal Store Kit.

Kassadisken har låsbara hjul och kan flyttas runt i lokalen. I kassadisken finns eluttag samt hyllor, skåp och lådor för påsar, kvittorullar och papper. På front och kortsidor finns glasskivor monterade på vilka man kan foliera, fästa eller skriva saker. Se bilder på kassadisken

Glasskivorna har måtten:

  • Kortsida 500*750 mm
  • Front 1100*750 mm

På kassadelen finns Zettle by PayPal Store Kit med möjlighet att använda Zettle by PayPals betallösning.
Det innehåller:

  • Kassalåda
  • Bluetooth-kvittoskrivare
  • Ipad-ställ
  • Ipad Air
  • Kortläsare
  • Korthållare

På Ipaden finns Zettle by PayPals app installerad. Med Zettle by PayPals betallösning kan kunden betala med alla välkända bank-/kreditkort eller kontant och få kvitto i pappersform eller via mail. Kassalådan kan endast öppnas genom att göra en kontant betalning i Zettle by PayPals app, för att öppna kassalådan krävs ett konto hos Zettle by PayPal.

Vasakronan kan via Zettle by PayPal erbjuda hyresgästen en transaktionsavgift på alla debet-/kreditkort på 1,45 procent. Ni anger själv vilket företagskonto ni vill att försäljningsintäkterna ska överföras till. För att komma igång med Zettle by PayPals betallösning registrerar ni ett konto hos Zettle by PayPal via länken nedan och skapar ett kassaregister över de varor som ska säljas i butiken. Kvittorullen till kvittoskrivaren måste ha måtten 80/80/12 och köps separat, finns bland annat att beställa på AffärsIT.

Registrera användarkonto hos Zettle by PayPal

Vid frågor eller problem kring betallösningen kontakta Zettle by PayPals support via telefon 010-888 72 67 eller webbformulär.

Zettle by PayPal Store Kit kan monteras bort från kassadelen om ett eget kassasystem används. Detta görs genom att skruva loss den toppskiva som kassalösningen är monterad på. Skivan med Zettle by PayPal Store Kit ska monteras tillbaka på kassadelen när ni flyttar från lokalen.

Ladda ned infoblad Vasakronan-Zettle by PayPal.

Vi vill göra det så enkelt som möjligt för dig som hyresgäst och har därför knutit upp tilläggstjänster nedan via samarbetspartners som kan underlätta inflytt, drift och utflytt ur popuplokalen.

Fler tjänster

Butikspersonal

För hjälp med butikspersonal rekommenderar vi vår samarbetspartner Academic Work.

Kravprofil:
Tillsammans med Academic Work går ni igenom vilken typ av personal ni är intresserad av och era önskemål och krav.

Urvalsprocess:
Genom Academic Works kandidatnätverk hämtas förslag på kandidater för uppdraget. Telefonavstäm-ningar, intervjuer och referenstagningar genomförs.

Kandidatpresentation:
Ni har alltid möjligheten att träffa slutkandidaterna för en egen intervju innan ni bestämmer er för vilken kandidat ni vill anlita.

Rätt person på plats:
Kandidaten blir anställd som konsult hos Academic Work och startar uppdraget hos er på utsatt tid och arbetar enligt vad som överenskommits.

Löpande uppföljning:
Så länge uppdraget pågår så ansvarar Academic Work för att regelbundet följa upp hur det går för personalen och säkerställa hög kvalitet.

Infoblad Academic Work

Kontakt: Thomas Abraham, thomas.abraham@academicwork.se, tel. 073-644 85 94

Profilering

Via vår samarbetspart Stockholm Printcenter kan ni få snabb hjälp med profilering av lokalen samt hjälp att ta fram nya original för en grafisk profil och olika kampanjer. Stockholm Printcenter har montörer i hela landet.

Infoblad Stockholm Printcenter

Kontakt: info@stockholmprintcenter.se, tel. 08-506 616 35

Inredning

Via vår samarbetspartner SSC/PEN finns det möjlighet att hyra/köpa inredningsmoduler eller få hjälp med utveckling och tillverkning av helt ny inredning. För en översikt av inredningsmoduler som går att hyra/köpa till fasta priser och kan levereras till lokalen omgående se nedan katalog. Vid behov av annan typ av inredning eller specialtillverkad inredning kontakta SSC.

Infoblad/katalog SSC/PEN

Kontakt: Magnus Hjorth, magnus.hjorth@ssc.se.com, tel. 030-22 44 89

Städning

För hjälp med städning i lokalen under hyresperioden eller flyttstädning vid avflytt rekommenderar vi vår samarbetspartner Keab gruppen. Keab sköter städningen av Vasakronans ytor i Skrapan och kan ordna med städning även i er lokal.

Kontakt: Lefteris@keabgruppen.se, tel. 070-733 32 55

Avfallshantering

I fastigheten finns ett miljörum för källsortering. Endast avfall för uppmärkta fraktioner få slängas i miljörummet. Övrigt avfall ansvarar hyresgästen för. Ragn-sells sköter Vasakronans hantering av avfall i Skrapan och Vasakronan rekommenderar att kontakta Ragn-sells för bortforsling av annat avfall. Via Ragn-sells finns det även möjlighet att få hjälp med hämtning av avfall.

Kontakt: studentskrapan@ragnsells.com

Avflytt & återställande

När det är dags för dig att flytta ut ska lokalen återställas enligt de villkor som anges i hyresavtalet. Lokalen ska återställas till det skick som lokalen hade när ni tillträdde den, och all egendom som inte är Vasakronans ska plockas bort. Detta innebär bland annat att du som hyresgäst ska återställa alla inredningsarbeten och andra förändringar av lokalen som genomförts, om inget annat överenskommits.

Lokalen ska återlämnas väl rengjord, genomfört golvvård och fönsterputsning samt reparerat skador, utöver normalt slitage, och även bortfört inredning, utrustning och övrigt såsom eventuella kablar som inte Vasakronan äger.

Vi kommer då också att träffas för en gemensam avflyttningsbesiktning. Vid det tillfället lämnar du också över samtliga nycklar och passerbrickor till Vasakronan.

Om det visar sig att lokalen vid återlämnandet brister i städning eller skick, har Vasakronan rätt att städa och återställa lokalen på hyresgästens bekostnad. Egendom som lämnas kvar utan Vasakronans medgivande har Vasakronan rätt att från och med hyresförhållandets slut bortföra på hyresgästens bekostnad.

För att underlätta för dig har vi satt ihop en checklista vid avflytt – du hittar den här.

Har du frågor om vår popup i Skrapan?
Kontakta Linda!

Affärsutvecklare handel Linda Westersten 072-454 65 89 · 08-566 206 04 linda.westersten@vasakronan.se