Strand

Solna strand – gå-möten, båtpendling och utomhusjobb

Det tog vi fasta på när vi utvecklade ett område som suddar ut gränsen mellan ute och inne och som välkomnar rörelse i alla dess former.

Det här är Strand

Ett modernt kontorsområde som ligger lättillgängligt och vackert vid Bällstavikens strand, bara någon minut från tunnelbanan. Här erbjuder vi nyrenoverade och moderna kontor i högsta miljöklass. Vi har totalrenoverat fyra byggnader, bundit ihop huskropparna med en ny länkbyggnad i glas och öppnat upp ner till vattnet. Vi hjälper våra hyresgäster att ta vara på naturens, vattnets och motionens positiva inverkningar – på medarbetare, kultur och företagets siffror.

Välkommen till Strand – där vi älskar rörelse!

25000
kvm total yta
>15
restauranger & caféer
70
laddplatser
>100
cykelparkeringar
1
gratis elfärja till och från city

Solna Strand erbjuder oss ett bra läge för vår verksamhet. Så klart närhet till vår egen produktionsanläggning och ett kontor som är flexibelt för olika behov. En mötesplats för våra medarbetare och samarbetspartners. Området har också ett bra serviceutbud och närhet till kommunikationer.

Patrik Thomaeus, ekonomichef på Norrenergi

Strand – kontor för rörelse

I Strand bygger vi för människan. Det är vårt sätt att skapa arbetsplatser som är socialt och miljömässigt hållbara. Istället för att prata om att stressrelaterade sjukdomar ökar så vill vi prata om alla bra saker som händer i vår hjärna när vi rör på oss och mår bra. På Strand ser vi vår del i ert välmående. Vi vill uppmuntra till att tänka nytt. Därför har vi bland annat skapat mängder av platser för ute-möten och flera promenadslingor och idéer för gå-möten. Eller varför inte träna på en eskimåsväng på lunchen? Det behövs bara fantasi för att se möjligheterna.

Fixa smartare kollegor!

Daglig rörelse och aktivitet, ökar din kreativitet och förmåga att tänka annorlunda. Strand är kontor för hjärta och hjärna – inspirerande sammanhang som överraskar hjärnan med ytor för reflektion och gemenskap. Ta båten Movitz till jobbet – eller ta en AW där på väg hem med kollegorna (det finns både frågesport och fullständiga rättigheter). Här finns community tables med aktiviteter designade för mental träning. Vänliga påminnelser på väggarna hjälper till att fokusera här och nu.

Luncher för den aktiva

Solna Strand erbjuder en mängd lunchalternativ för en aktiv livsstil. Välj mellan ett 15-tal lunchrestauranger i området och kreativa food trucks när säsongen tillåter. Varför inte ta en liten lunchpromenad till prisbelönta K-märkt, eller en proteinboost från Reload. Och till eftermiddagskaffet finns nybakat på Thelins. Andra populära lunchalternativ är bland annat Kantin, ROE Sushi och Citysallad.

Fem frågor till Per Reiland, gruppchef trafik och miljö på COWI

Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

För oss är det jätteviktigt med en bra arbetsmiljö och ett kontor som främjar samverkan och arbete i team. Ytor för möten och social interaktion på kontoret blir extra viktigt efter pandemin då flera av våra medarbetare kommer att arbeta hemifrån en del av sin arbetstid.

Vad tycker ni är bra med att sitta i Solna Strand?

Det är nära till tunnelbanan och vi har nya fräscha lokaler som är byggda och anpassade efter vår verksamhet. Sedan är det trevligt med närheten till Bällstaviken och det skadar inte att ha ett par minuters gångväg till vår största kund, Trafikverket.

Hur många arbetar på er kontor i Solna Strand och hur länge har ni suttit där?

På kontoret arbetar ca 120 personer och vi har suttit i nuvarande lokaler sedan november 2017. Innan dess satt vi också i Solna Strand men i huset bredvid.

Vad gör Cowi?

COWI är ett internationellt konsultföretag som arbetar med projekt inom samhällsbyggnad, bygg och fastighet samt industri.

Vad är ditt bästa Solna Strand-tips?

Avsluta arbetsveckan med att ta Vasakronans pendlarbåt in till stan. Njut av god dryck och fina vyer på resan in till Riddarholmen.

Våra hyresgäster uppskattar ett modernt kontorsområde nära grönområden som ligger lättillgängligt och öppet direkt intill vattnet. Dessutom är det bara någon minut tilltunnelbanan. Närheten till vårt nya stora utegym, våra trivsamma gårdar och vattnet skapar lugn och harmoni i den annars hektiska arbetsdagen.

Gunnar Lenander, uthyrare på Vasakronan

Lediga lokaler i Strand

Tror du att Strand är något för dig? Kontakta Richard för en visning.

Uthyrare Richard Helgesson 070-737 04 60 richard.helgesson@vasakronan.se