Fem frågor till Jens Sjöström, Managing Director, Aratron

Aratron arbetar med tekniklösningar till industrin och har sitt huvudkontor i Solna Strand. Vi har träffat Jens Sjöström som berättar om Aratrons verksamhet och om önskemålen som uppfylldes i Solna Strand.

1. Berätta om er verksamhet?

Aratron levererar elektromekaniska komponenter och automationslösningar för att skapa och kontrollera rörelser i alla slags maskiner och utrustningar. Våra kunder finns huvudsakligen inom tillverkningsindustrin och vårt kall är att hjälpa våra kunder att bli än mer innovativa och bidra till en mer hållbar värld. Aratron är ett bolag i en större koncern, Addtech som finns i knappt 30 länder, framförallt i Europa. Aratron finns bara i Sverige med huvudkontor i Solna och lager och produktion i Järfälla. Företaget grundades 1971, har 50 anställda, varav 30 medarbetare sitter i Solna Strand sedan december 2020.

2. Har ni speciella behov för er verksamhet?

På vårt tidigare kontor hade vi öppet landskap med några få enskilda kontor. Detta fungerade inte för oss. Vi har många säljare som har många samtal medan det finns andra som behöver arbeta ostört. Därför behöver vi ett kontor där hälften av arbetsplatserna är små kontorsrum och hälften är öppet landskap. Det kräver även att vi har bra ljudisolering.

Tidigare var de flesta alltid på plats, men idag arbetar många fler medarbetare hemifrån. Vi använder oss i stor utsträckning av Teams vilket kräver en bra teknik då fler av våra möten sker digitalt. Vi arbetar med frihet under ansvar och låter medarbetarna själva välja vilka dagar de vill arbeta hemma eller på kontoret, men tanken är att majoriteten ska vara på plats.

Jens Sjöström, Managing Director på Aratron AB

3. Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

En modern och tilltalande arbetsmiljö som känns inbjudande och välkomnande varje dag. Läget förstås, att det är relativt nära där medarbetarna bor men också att det finns bra kommunikationer med närhet till spårbunden kollektivtrafik. Närheten till Arlanda är viktig då vi har mycket besökare från andra länder. Eftersom vi har mycket besök är det viktigt att vi har en representativ lokal med mycket mötesrum. Kunder som kommer hit och vi själva tycker att vårt kontor är jättefint. Det finns bra arbetsplatser och mötesrum. Vi har gott om umgängesytor, vilket är uppskattat. Det finns ett pentry, loungerum och ett rum vi kallar för ”pausrummet” med bord på hjul, soffgrupp, skärm och bra ljudanläggningar som kan användas för tillexempel AW:s.

4. Varför valde ni Solna Strand?

Tidigare satt vi i Solna Business Park men valde att flytta då det området skulle byggas om. När vi flyttade var det viktigt att hitta något i närheten av vårt gamla kontor för att det skulle påverka medarbetarna så lite som möjligt. Vi tittade runt både i Solna och Sundbyberg. Vi träffade diverse hyresvärdar och tittade på många kontor. Vi föll för denna lokal eftersom den uppfyllde de kriterier vi hade: närhet till kollektivtrafik, trevlig omgivning och lagom stor lokal. Alla fastighetsägare rekommenderade ett aktivitetsbaserat kontor, kanske för att det var det som var modernt. Men ni lyssnade på oss och våra behov och bemötte vårt önskemål om att skapa många små kontorsrum. Vasakronan, tillsammans med den inredningsarkitekt vi anlitade, har uppfyllt alla våra önskemål och kriterier när det kommer till vårt kontor.

5. Vad tycker ni är bra med att sitta i Solna Strand?

Som jag nämnt tidigare är det läget, att lokalen ligger precis vid vattnet är ett av skälen till att vi valde den. Det är lugnt och avskilt vilket jag personligen uppskattar när jag ska jobba. Det finns mycket restauranger och det är lätt att ta sig hit både med bil och kollektivtrafik. För oss slår detta Stockholms city och den puls som finns där då vi får arbetsro och en fin inbjudande miljö runt om oss här.

Solna Strand är ett otroligt trevligt område med grönska och sjöutsikt bara ett stenkast från Stockholms innerstad. Mer tilltalande kvarter med så pass charmig omgivning är svårt att hitta. Turbåten in till stan på sommaren ger pricken över i:et. Närheten till Arlanda tycker vi är bra.
Våra medarbetare tycker om träningarna som Vasakronan anordnar och även det fina utegymmet. Mitt bästa tips är att ta en promenad till Sundbyberg med lunch på Brasseri 19. Det är fint året runt, men såklart bäst på sommaren när uteserveringar är öppna och alla fritidsbåtar är sjösatta.

 

Läs mer om kontor i Solna Strand