Solna strand – gå-möten, båtpendling och utomhusjobb

Det här är Solna Strand

Ett modernt kontorsområde som ligger lättillgängligt och vackert vid Bällstavikens strand, bara någon minut från tunnelbanan. Här erbjuder vi moderna kontor med högsta miljöklass. Här är det enkelt att ta vara på naturens, vattnets och motionens positiva inverkningar – på såväl medarbetarnas hälsa som företagets välgång.

Välkommen till Solna Strand – där vi älskar rörelse!

63 000
kvm yta fördelat på två fastigheter
>15
restauranger & caféer
7 500
meter cykelstråk längs vattnet till Stadshuset
10 000
personer jobbar i Solna strand.

Solna Strand erbjuder oss ett bra läge för vår verksamhet. Här får vi både närheten till vår egen produktionsanläggning och ett kontor som är flexibelt för olika behov. En mötesplats för våra medarbetare och samarbetspartners. Området har också ett bra serviceutbud och närhet till kommunikationer.

Patrik Thomaeus, ekonomichef på Norrenergi

Därför har vi byggt Strand

Vi hjälper våra hyresgäster att ta vara på naturens, vattnets och motionens positiva inverkningar – på medarbetare, kultur och företagets siffror. Vi gör det genom att ta fasta på två arbetssätt: Flex och Flow.

Flex

Flex är aktivitet och rörelse. Med motion ökar minnet, koncentrationen och stresståligheten. Vi har enklare att ta in och lära oss nya saker. Arbetet blir mer effektivt och vi presterar bättre på jobbet, något som smittar av sig på såväl kollegor som verksamhetens resultat. Här är några exempel på hur du kan hitta rörelse i din vardag på Strand:

 • Utegym på naturskön kulle
 • Promenad- och löpslingor i naturskön omgivning
 • Cykelväg längs med strandkant ända in till city
 • Regelbunden gruppträning
 • Basketplan och bouleplan
 • Cykelservice

Flow

Flow är fokus och avkoppling. I naturnära miljöer med frisk luft och naturlig aktivitet, ökar kreativiteten och förmågan att tänka annorlunda. Stresshormonerna i blodet minskar och muskel spänningarna blir färre. Här är några exempel på hur du kan få in flow i din vardag på Solna strand.

 • Pendelbåt från Riddarholmen
 • Härliga platser för er som vill sitta ute och jobba
 • Slingor för gå-möten
 • Luncha eller yoga på taket
 • Trädgård för återhämtning, skapad med fokus på biologisk mångfald.

Fyra skäl att välja Solna strand

1

Ett med naturen och vattnet

Strands läge precis vid strandkanten erbjuder en unik koppling till naturupplevelse och möjligheter till aktivitet. Dessutom finns det möjlighet att jobba från gården, bryggan eller promenadslingan.

2

Pendelbåten Movitz

Starta dagen med saltstänk och vind i håret på vår pendlarfärja Movitz. Kan det finnas ett bättre sätt att ta sig till jobbet än en solig båttur? Och det bästa av allt, den är gratis och drivs med el.

3

Utomhusgym och aktiviteter

Redan efter fem minuters aktivitet i naturen minskar stress. Strand är byggt för att ge dig möjlighet att enkelt få in träning, motion, rörelse och aktivitet under din arbetsdag.

4

Ett stenkast från stan

Tio minuter till city med t-bana, cykelväg längs med strandkanten ända fram till Stadshuset, 700 meter till Sundbybergs Centrum och ett par minuters promenad till Pampas och lunch på bryggan.

Vi har frågat några av våra hyresgäster om varför de trivs i Solna strand

Våra hyresgäster uppskattar ett modernt kontorsområde nära grönområden som ligger lättillgängligt och öppet direkt intill vattnet. Dessutom är det bara någon minut till tunnelbanan. Närheten till vårt nya stora utegym, våra trivsamma gårdar och vattnet skapar lugn och harmoni i den annars hektiska arbetsdagen.

Anders Holmgren, uthyrare på Vasakronan

Lediga lokaler i Solna Strand

Se fler lediga lokaler i Solna och Sundbyberg

 

Solna Strand upplevs bäst på plats.
Vi visar dig gärna.

Affärsansvarig kontor Moa Rehnberg 076-115 44 95 · 08-566 205 35 moa.rehnberg@vasakronan.se
Uthyrare Anders Holmgren 076-118 89 65 anders.holmgren@vasakronan.se