Stockholms självklara mötesplats

En stadsdel full av liv och alltid vaken – det är målbilden när vi tar ett helhetsgrepp i kvarteren som vi kallar Sergelstan. Det blir en plats för den urbana människan som vill vara en del av staden och som trivs med den puls och energi som den ger. Här möts man, här arbetar man, här shoppar man och här vill man äta och umgås.

Moderna kontor, nya butiker, restauranger och mötesplatser vid Sergels torg – det är det nya innehållet för Sergelhuset vid Sergels torg. När SEB flyttade från city sommaren 2017 påbörjades arbetet med att öppna upp Sergelhuset och skapa något nytt. Istället för att vara ett hus för en aktör blir det nu ett hus för många.

15 000 kvm kontor mitt i city med utsikt och egna terrasser

Sergelhusets nya kontor byggs i princip om från grunden. Stommen står kvar, i övrigt blir allting nytt. Huset får en modern fasad som flirtar med de ursprungliga tankarna från 60-talet. Den befintliga graniten återanvänds men uttrycket blir något nytt. Till huset adderas två våningar och totalt kommer Sergelhuset att kunna erbjuda nio våningar kontor på totalt 15 000 kvm i absoluta toppskick mitt i city. Entré från Malmskillnadsgatan och Sveavägen. De översta kontorsplanen blir något alldeles extra såklart med utsikt och terrasser.

Premiumkontor med egen Stockholmsterrass

Det här kan vara ett av Stockholms mest attraktiva kontor. Något liknande går inte att hitta. Ett helt våningsplan i Sergelhuset med egen terrass ut mot Sergels torg. Terrassen blir som en slags balkong ut mot torget och ligger i samma höjd som Malmskillnadsgatan, vilket ger direktkontakt med stadens puls och liv.

Shopping och mötesplatser i gatuplan

Sergelhuset öppnas upp i gatuliv ut mot Sergels torg och här gör vi plats för shopping och möten. Huset får en gemensam konferens- och loungedel med ansiktet ut mot Sveavägen och Sergels torg och blir en pulserande mötesplats. I huset integreras också vårt nya Cykel och service-koncept, med syftet att förenkla för alla som cyklar eller springer till jobbet.

En ny soltrappa och paviljong

Vi bygger en ny soltrappa som binder samman Sveavägen och Malmskillnadsgatan och bjuder in till helt nya möten och sätt att röra sig i området. Bred och solbelyst under större delen av dagen blir den en plats utan krav där de som hänger där bestämmer dess funktion. En fika i solen, egen stund med en bok eller spontant möte med vänner.

Paviljongen i hörnet Sveavägen och Hamngatan skapar aktivitet och binder samman de båda stråken. Den sticker ut och blir ett tydligt landmärke. Dess innehåll är föränderligt och lever med sin samtid. Den bjuder ständigt på upplevelser som föreläsningar, konstinstallationer och kreativa möten.

Malmskillnadsgatan – det nya restaurangstråket i city

Alldeles utanför Sergelhusets entré på Malmskillnadsgatan ligger det som kommer att bli citys nya restaurangstråk. Våningarna i gatuplanet öppnas upp på båda sidor och gatan kantas av restauranger och caféer blandat med kontors- och bostadsentréer. Här ligger de hetaste restaurangerna och caféerna för den urbana, medvetna människan. Malmskillnadsgatans nya koppling ner mot Sveavägen och Sergels torg gör att det blir enkelt och smidigt att röra sig mellan de olika kvarteren.

Fler kontor i närheten

Skulle inte Sergelhuset passa ert företag så kanske Hamngatspalatset kan vara ett alternativ? Hamngatspalatset är ett helt nytt handels- och kontorshus på Hamngatan i Stockholm city. Det kommer erbjuda en attraktiv butiksmix i bottenplan med cirka 11 000 kvadratmeter nybyggda och toppmoderna kontorslokaler i tio plan med en mäktig takterrass.

Spaden i marken sommaren 2017

Sedan tar det cirka 3-4 år innan allt står färdigt. Vill du hyra kontor eller etablera ditt nya restaurangkoncept här? Vi söker de mest attraktiva koncepten och hyresgästerna för att fylla Sergelstan med liv. Tveka inte – kontakta oss redan nu. Kontaktuppgifterna hittar du högst upp på sidan.