Solna Strand Solna Strand

Ta båten till jobbet och ät utomhuslunch under en äkta rymdraket. Det kanske låter som ett påhitt. Men det är sant. I alla fall i Solna Strand.

Kundtjänst & felanmälan

08-566 20 600
Akuta ärenden kan ringas in till kundtjänst dygnet runt.

Områdeskontor

Vasakronan
Solna Strandväg 74, 8tr
171 54 Solna

Funktionella kontor med strandläge

Solna Strand

Innovativa kontor och omfattande service

Solna Strand är ett uppskattat kontorsområde med det mesta du behöver för en fungerande kontorsvardag. Allt från öppna och ljusa kontor och bra närservice till goda grannar inom många olika branscher. Här kan du också njuta av närheten till vattnet, exempelvis en trevlig utomhuslunch eller en löptur på strandpromenaden.

Läge och kommunikationer

Solna Strand ligger vackert vid Bällstavikens strand, mellan Sundbyberg och Huvudsta. Hit tar du dig lätt med alla slags färdmedel, även om vi gärna slår ett slag för cykeln och båten.  Cykelvägar leder åt flera håll, bland annat tar du dig till city på ungefär 20 minuter. Strandpromenaden från Solna Strand via Karlberg ger en skön cykelupplevelse i en nästan helt bilfri miljö.

Under sommarhalvåret kan du också ta båten till och från jobbet då Vasakronan bjuder dig som hyresgäst på båtkortet. Resan tar ungefär 35 minuter och är en härlig start eller avslutning på dagen.

Väljer du trots allt att ta bilen så tar du dig till city på drygt tio minuter. Solna Strand ligger bredvid Huvudstaleden och har nära till E4. Till Bromma flygplats tar du dig på tre minuter och till Arlanda tar det cirka en halvtimme.

Solna Strands T-bana ligger mitt i området och Sundbybergs pendeltågsstation når du genom en tio minuterspromenad.

Från industri till kontor

Området har vuxit upp runt Rotorgravyrs gamla tryckeri. Tryckeriets gamla lokaler från 1945 byggdes om rejält och moderniserades 1999 och på Solna Strandväg 98 invigdes 2001 ett alldeles nytt kontorshus. Postmodernismen ger sitt arkitektoniska bidrag till området på Solna strandväg 72-86. Särskilt utmärkande för området är Rymdbolagets raket som står på kullen utanför Solna strandväg 86. Raketen är inte bara en dekor, den har varit ute i rymden och använts för vetenskapliga experiment.

Är du hyresgäst och har frågor om din fastighet?
Här hittar du den mest efterfrågade informationen och även dina personliga kontaktpersoner.

Hyresgästinfo finns även som app för både iPhone och Android. Med den har du all fastighetsinformation i fickan och kan få hjälp, felanmäla eller kontakta rätt person direkt.
Hand som håller i en mobil för att visa hur appen HG-info ser ut

Vill du veta mer om Solna Strand?
Kontakta någon av våra ansvariga

Otto Jandér
Fastighetschef Otto Jandér 072-550 83 01 · 08-782 04 11 otto.jander@vasakronan.se