Fredstan – utveckling av en blandstad med shopping, kontor och bostäder

Göteborgs mest attraktiva shopping

Fredsgatan är ett av Göteborgs mest populära shoppingstråk. Nu tar vi ett helhetsgrepp om det vi kallar Fredstan. En blandstad som förutom ett handelsutbud utöver det vanliga, erbjuder kultur och bostäder som tillsammans ska öka tryggheten och pulsen i området, dygnet runt.

En stadsdel med utvecklingspotential

Det kommersiella stråket längs med Fredsgatan passeras dagligen av många göteborgare och är ett av Göteborgs mest populära shoppingstråk. Gatan har de senaste åren genomgått en omfattande förändring både vad gäller utbud och uttryck.

Tillsammans med Hufvudstaden, kommunen och övriga fastighetsägare, har därför Vasakronan tagit initiativ till att ytterligare stärka den befintliga blandstaden. Vår målbild är att genom samverkan, skapa en ännu mer levande gatumiljö med varierad shopping, naturliga mötesplatser med restauranger och caféer samt nya och inbjudande promenadstråk längs med vattnet. En annan viktig del i utvecklingen av den nya stadsdelen är trygghetsaspekten. I Fredstan ska man känna sig trygg alla dygnets timmar. Därför vill vi skapa liv och rörelse där även när butikerna har stängt. Genom tillbyggnader och ombyggnationer kan vi öka antalet bostäder och kontor i området och därmed få ökade flöden även innan och efter handelns öppettider.

Även visuellt kommer Fredstan att utvecklas och moderniseras för att bli ljusare och mer attraktiv. Att stärka gatumiljön i samspel med aktörerna på stråken är en viktig del i utvecklingen. Likaså finns stora möjligheter att nyttja närheten till kanalerna och parkerna för att skapa rekreationsytor. Vi vill ge göteborgarna ännu fler anledningar att ha Fredstan som sin självklara shoppingdestination. Målet är att göteborgarna ska säga: Vi ses i Fredstan!

Vill du veta mer?

Läs mer om vår vision och arbete kring Fredstan och vilka aktörer som finns i området redan idag via länken nedan.

Mer om Fredstan

Kompassens nya fasad pryds av 5 700 bärnstensfärgade fasadblock i kristall gjutna för hand på Målerås Glasbruk i Småland.

Fakta om Fredstan

  • Kvarteren runt Fredsgatan mitt i centrala Göteborg. Fredsgatan löper som ett huvudstråk i området. Nu ska vi också aktivera tvärgatorna.
  • En självklar destination för shopping, umgänge, mat och mode.
  • Cirka 8 miljoner människor passerar genom området varje år.
  • Visionen är en blandstad med handel, kontor och bostäder.
  • Mycket folk i rörelse dagtid, men efter att butikerna stängt upplevs området otryggt.

Vill du veta mer?
Kom i kontakt med oss här

Jörgen Törnqvist
Fastighetschef Jörgen Törnqvist 070-670 85 00 · 031-743 42 01 jorgen.tornqvist@vasakronan.se
Rådgivning – att hitta din nya lokal

180 000 människor rör sig i våra kontor varje dag och ett antal miljoner i våra snart 800 butiker. Varje dag hittar ett par företag en ny kontors- eller butikslösning någonstans i våra fastigheter. För de flesta av dessa företag är det en ovanlig händelse, för oss är det vår vardag. Ställ tusen frågor, landa i ett svar – vi hjälper dig!

De här servicetjänsterna erbjuder vi

För att det dagliga arbetet ska fungera så enkelt som möjligt finns det många olika servicetjänster som kan underlätta. Här har vi samlat några av de vanligaste tjänsterna för dig som butiks- eller kontorshyresgäst. Vissa kan vi erbjuda, andra kan ni beställa via våra serviceleverantörer.

Startklart

Det är mycket som går fort nu. Det gör att lokalbehoven kan förändras snabbt och flexibilitet blir ett nyckelord. Det ser vi dagligen hos våra hyresgäster. Lösningen tycker vi är enkel, men smart. Hyr ett kontor som redan är färdigt, eller en popup-butik för en tillfällig kampanj.

In- & utflytt

Nu har du bestämt dig för ditt kontor. Då börjar det närma sig inflyttning. För att det ska gå så smidigt som möjligt för ert företag att fortsätta er verksamhet som vanligt har vi på Vasakronan tagit fram antal tjänster som hjälper dig att flytta in och komma på plats.