Food Park – Kista Food Park – Kista

Food Park Kista 

I Kista fick en gammal parkeringsplats ge liv åt Kista Streetfood Park. Och på något konstigt sätt blev det den perfekta inramningen för ett så urbant uttryck som streetfood.

Kistas matnyttigaste parkering

Redan sensommaren 2015 rullade de första food trucksen in på Isafjordsgatans parkering. Det behövdes ett större utbud av matserveringar i området så Vasakronan tog kontakt med företaget Streetfoodcourt vars övergripande vision är att göra attraktiva destinationer av annars trista platser.

– Vi ville skapa något kul på en annars trist plats. Det är såklart roligt för våra hyresgäster med food trucks, men meningen är också att skapa liv i Kista som område, säger Bo de Besche, affärsområdeschef på Vasakronan.

Parken blev snabbt en succé och köerna har ringlat sig långa över luncherna.

– Det här är verkligen något som behövs i Kista, som annars kan upplevas som lite grått och “hi-tech”. Det spelas musik och pingis, det står färgglada möbler och solstolar utspridda. En perfekt plats för nätverkande mellan våra hyresgäster, säger Bo de Besche.

Kista Streetfood Park
Kista Streetfood Park. Foto: Gustav Kaiser

En trist parkeringsplats, med gammalt korrugerat plåttak, en stor betongbro i fonden och lite Brooklyn-känsla, blev en perfekt plats för truckarna.

Kontakta Bengt om du vill veta mer om Kista food park

 

Bengt Hasselgren
Fastighetschef Bengt Hasselgren 070-306 35 58 · 08-566 205 58 bengt.hasselgren@vasakronan.se