Kontoret, hemma eller en hybrid? Var jobbar vi imorgon?

Funderar ni, liksom många andra företag, på hur ni ska arbeta framöver? Hur arbete på distans kombineras med arbete på kontoret? Vilka möjligheter och smarta lösningar som finns för att skapa större valfrihet? Vi samlade åtta beslutsfattare från olika företag, för att samtala om arbetsplatsens betydelse och roll som ledarskapsverktyg. Lyssna på deras tankar om en hybrid arbetsplats.

För att se hela filmen (11 minuter), fyll i formuläret.

Se fler klipp med intressanta frågor från samtalet

Hur skapar vi morgondagens kontor?

Vad ska locka medarbetare att vara på kontoret? Vad blir viktigt för att bibehålla ett engagemang och interaktivitet mellan medarbetarna? Lyssna till hur några beslutsfattare resonerar i ämnet.

Förändrade möten och digitala möjligheter

Kan vi ha effektiva möten digitalt? Kan vi till och med vara mer effektiva i den digitala världen? Hur mycket beror på individen och på tekniken? Och vilka andra sätt kommer vi att mötas i, bortom det digitala?

Hur ser det gränslösa kontoret ut?

Innebär det gränslösa kontoret att vi kan arbeta från olika ställen? Kommer vår trygghet att vara knuten till en bestämd arbetsplats eller finns det annat som blir viktigare för vår känsla av trygghet?

Varför behöver vi kontoret?

Det oplanerade mötet är viktigt anser många. Det där mötet som uppstår vid kaffemaskinen eller när man springer på någon mellan två möten. Men är det skäl nog att ha ett kontor? Och hur bör kontoren utformas för att möta framtiden?

Blir allt som förr?

Många beteenden som kändes helt naturliga för två år sedan, känns helt plötsligt väldigt annorlunda. Som att ta i hand till exempel. Och hur kommer vi att uppleva leverantörer som vill komma till oss på kundbesök? Helt självklart eller ansvarslöst?

Var ska jobbet göras?

Det kommer nog att bli vanligare för många att både jobba hemifrån och på kontoret. Men vem vet bäst var jobbet ska göras? Är det individen, teamet, ledaren eller företaget? Eller är det kanske situationen som avgör? Och vad är viktigt för att det ska fungera?

Tyckte du filmen var bra?

Vad kul. Det här är bara början. I vårt kunskapsrum samlar vi insikter, nya idéer och inspiration från mängder av diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort.

Tips på mer läsning om arbetsplatsstrategi

Vad är en arbetsplatsstrategi?

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Kontorets tre viktigaste delar

Få koll på strukturkapitalet vid distansarbete

Funderar ni på hur framtidens kontor ser ut för er?
Tveka inte att kontakta Henrik om ni vill ha ett bollplank och ett intressant samtal.

Affärsutvecklare Henrik Eriksson 070-968 17 90 · 08-566 207 90 henrik.eriksson@vasakronan.se