Välkommen till Hus 10

Isafjordsgatan 10-12 / Hans Werthéns Gata 1 / Blåfjällsgatan 2

Kontakt & Felanmälan

Dina kontaktpersoner

Christina Zettergren

Affärsansvarig kontor 070-511 23 87

Ofelia Cedervall

Bitr. affärsansvarig 072-237 40 48 · 08-566 205 85

Christian Dahlström

Teknikansvarig 08-7820303

Så gör vi i fastigheten

Avfall & källsortering

I fastigheten finns det en miljöstation för återvinning av avfall på Modemgatan 15 och ytterligare en miljöstation finns på Blåfjällsgatan 5 som nyttjas av Cafét JP:s.

Fraktioner:

Brännbart
Wellpapp
Hushåll
Matavfall
Kontorspapper
Plastförpackningar
LDP-plast 80/20
Glas färg
Glas ofärg
Elektronik
Ljuskällor
Batterier
Lysrör

Hyresgästen transporterar själv eller med hjälp av Coor ner sitt avfall till fastighetens miljöstation, där det sorteras av hyresgästen i rätt fraktioner för vidare transport och återvinning av Ragn-Sells.
För att köpa tjänsten av Coor, kontakta Hyresgästsservice på 08-522 910 40
Det åligger varje hyresgäst att följa de anvisningar som Coor ger för att bibehålla en väl fungerande och ren miljöstation, felsorterade sopor kan förorsaka sorteringskostnader hos Ragn-Sells på upp till 15 000 kr.

Vasakronan är miljöcertifierad sedan år 2000.

Tack för att du källsorterar.

Snöröjning & istappstelefon

Vasakronan tar hand om snöröjning på fastigheten. Vid brister eller önskemål kontakta Vasakronans kundtjänst.

Utrymning & brandskydd

Systematiskt brandskyddsarbete SBA
Sedan 2001 ska systematiskt brandskyddsarbete hanteras av alla verksamheter. Det är hyresgästens ansvar:

  • Att utrymningsplan finns på väl synliga platser i lokalen.
  • Att släckutrustning finns till hands.
  • Att utrymningsvägar hålls fria – gäller även grannars utrymning genom lokalen samt trappor och portuppgångar.
  • Att utse en brandskyddsansvarig samt en utrymningsledare på sitt företag.

Vem ansvarar för vad? Läs om vad som är hyresgästens/Vasakronans ansvar

Du kan läsa mer om vad systematiskt brandskyddsarbete innebär för er verksamhet och få hjälp med att komma igång med just ditt brandskyddsarbete hos Stockholms brandförsvars hemsida.

Miljöcertifiering

LEED & Miljöcertifierad byggnad
Fastigheten är certifierad på silvernivå enligt LEED, ett internationellt och etablerat miljöcertifieringssystem för byggnader. LEED bedömer flera olika miljöaspekter för fastigheter och lokaler, till exempel energianvändning, klimatpåverkan, avfallshantering och påverkan från transporter.

Att vara hyresgäst i en LEED-certifierad fastighet innebär ett ansvar i brukandet av lokalen och byggnaden för att skapa minsta möjliga miljöbelastning. För att fastigheten ska kunna behålla certifieringen är det viktigt att du som hyresgäst känner till vilka ramar och riktlinjer som gäller.

Fastigheten är även certifierad enligt Miljöbyggnad, ett certifieringssystem som baseras på svenska bygg- och myndighetsregler.

Miljöbyggnad bedömer tre olika miljöaspekter för byggnader – inomhusmiljö, energi och kemiskt innehåll i material.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta din fastighetschef på Vasakronan.

Läs mer om LEED-certifiering här: https://www.sgbc.se/certifiering/leed/.
Läs mer om Miljöbyggnad här: http://www.sgbc.se/om-miljoebyggnad.

Kontoret står för en stor del av verksamhetens miljöpåverkan
Genom att göra aktiva val kan ni som hyresgäst göra stor skillnad, både när det gäller er egen energianvändning och vår gemensamma miljöbelastning.

När ni hyr lokal av Vasakronan är koldioxidutsläppen från er lokal noll
Många av våra hyresgäster redovisar sin klimatpåverkan i sin års- eller hållbarhetsredovisning och gör därför en klimatberäkning. En vanligt förekommande post i beräkningen är energianvändningen i lokalen. När ni hyr lokal hos Vasakronan kan ni ange noll när ni beräknar denna post eftersom vi förser samtliga våra byggnader med klimatneutral energi. Dock så förutsätter detta att ni använder miljöriktig ”grön” el, se nedan.

Gröna hyresavtal
Vi erbjuder våra hyresgäster att teckna grönt hyresavtal enligt Fastighetsägarnas standardmall. Det gröna hyresavtalet är en unik plattform för hyresgästen och hyresvärden att med gemensamma insatser minska miljöpåverkan från fastigheten och lokalerna. Läs mer om gröna hyresavtal på fastighetsägarnas hemsida: http://www.fastighetsagarna.se/gronthyresavtal.

Grön el
I de flesta hus tecknar ni själva avtal med valfri elleverantör för er lokal. Som hyresgäst hos Vasakronan har ni möjlighet att ta del av våra färdigförhandlade villkor hos Energi Sverige. Om ni väljer att teckna avtal med dem ingår miljöriktig el som produceras av förnybar energi till ett konkurrenskraftigt pris.

Vill du teckna ett elavtal kan du ringa direkt till Energi Sverige på 020-354 263 35 alternativt mejla till vasakronan@energi-sverige.se.

Gröna kontorstjänster hos en grönare värd
https://vasakronan.se/tjanster/ kan du läsa mer om grön flytt och gröna servicetjänster samt ansluta dig och kollegorna till en praktisk och kostnadseffektiv grön bilpool. Du kan också läsa mer om Vasakronans miljö- och klimatarbete under Vårt ansvar.

Vasakronans miljöarbete
Om du är nyfiken på Vasakronans miljöarbete i stort kan du läsa mer under Vårt ansvar.

Allmänna uteplatser & terrasser

Vasakronan tar hand om snöröjning på fastigheten. Vid brister eller önskemål kontakta Vasakronans kundtjänst. 

Din lokal

Inomhusklimat

Rökning
Rökning är inte tillåten inomhus. Rökare hänvisas till rökning utanför fastigheten. Tänk på att inte stå nära entréer så att rök kommer in i fastigheten.

Ett bra inomhusklimat
Vi föds med en inre termostat som är förinställd och gör att vi upplever värme och kyla helt annorlunda än kollegan. Att skapa ett inomhusklimat där alla trivs blir därför en stor utmaning. Självklart ska temperatur och ventilation vara rätt inställda, men för att lyckas fullt ut med ett bra inomhusklimat behöver vi även din hjälp.

Generella tips för ett bättre inomhusklimat.

  • Var uppmärksam så att inte möbler och annan inredning hindrar flöden från element, kylbafflar i taket och luftventiler samt att termostatventiler inte täcks över
  • Om det finns ett kylsystem för lokalen – undvik att öppna fönstren när det är varmt ute. Det stör kylsystemet och ventilationen
  • Om luften känns torr på vintern kan det hjälpa att sänka inomhustemperaturen lite eftersom den relativa fuktigheten då ökar
  • Använd kropp och kläder för att justera din egen upplevelse.
    • Stå eller sitt och jobba, cirka 3 graders skillnad
    • Vinterkavaj eller kofta, cirka 2 graders skillnad
    • Tunn kavaj eller tröja, cirka 1,5 graders skillnad
    • Långärmad skjorta istället för kortärmad, cirka 1,5 graders skillnad

I Värdens Pocket kan du läsa mer om inomhusklimatforskning, kroppstemperaturer, kall- och varmblodiga människotyper med mera.

Service i närområdet

Kongress och evenemang
Kistamässan ligger mitt i den företagsexpansiva regionen Kista Science City som är ett av världens ledande ICT-kluster. I regionen finns i dagsläget drygt 1400 företag med viktiga aktörer som bland annat Ericsson, Nokia, Microsoft och IBM som nära grannar till Kistamässan.  

Kistamässan, med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i hjärtat av Kista Science City, blir det självklara forumet för professionella möten och kreativa evenemang. Kistamässan ligger centralt placerad i norra Stockholm och dess närhet till flygplatserna Arlanda och Bromma skapar gynnsamma förutsättningar även för internationella kontakter.

Med närhet till E4:an, tunnelbana, pendeltåg och bussar tar man sig enkel till och från mässan oavsett destination. I direkt anslutning till anläggningen finns ca 500 parkeringsplatser att tillgå samt ytterligare drygt 3000 platser i närområdet.

Hotell
I Kista finns ett antal olika hotell, bland annat:

Restauranger
I området finns flera restauranger för både snabbluncher och respresentationsmidddagar. Det största utbudet finns i närliggande Kista Galleria.

I Vasakronans fastigheter finns ett flertal olika restauranger:

  • Restaurang Entré och Café Livet i Kista Entré
  • Glaze i Kista Science Tower
  • Micro Hof i kv Hekla (Isafjordsgatan 16)
  • Bamboo City Kista (Isafjordsgatan 16)

Träning och hälsa
Träningsmöjligheter finns i närområdet:

  • Friskis & Svettis i Kista Entré
  • Fitness24Seven i Kista Science Tower
  • SATS i Kista Galleria

Att ta sig till och från fastigheten

Kommunikationer

Tunnelbana
Med tunnelbanans blå linje (mot Akalla) tar det ca 17 minuter från T-centralen. Tunnelbanan avgår var 6:e minut i högtrafik och var 10:e minut i lågtrafik. Efter 20.00 var 15:e minut.

Pendeltåg
Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med pendeln tar det 14 minuter till Stockholms central.

Bussar
Från Kista Centrum går flertalet bussar som medför mycket bra tvärkommunikation. Med bussarna når du bland annat Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd. Mer info, tidtabeller med mera finner du på www.sl.se.

Flygbussar
Till Arlanda och Bromma, avgår från Kista Galleria. Tidtabeller och övrig info finner du på http://www.flygbussarna.com/.

Cykelparkering

Det är inte är tillåtet att parkera sin cykel i trapphus, entréer eller på garageplatser på grund av framkomlighet vid eventuell utryckning.

Glöm inte att låsa din cykel. Vasakronan ansvarar inte för eventuella stölder.