Winston & Elle öppnar i Sergelstan

Prisbelönta modeföretaget Winston & Elle tar nästa steg och öppnar butik i Sergelstan, på Mäster Samuelsgatan mitt i city. De tror på fysisk närvaro och har ett koncept som handlar om mer än shopping.

Jessica Raynee och Daniel Raynee, grundare Winstone och Elle.

Skapat sin drömbutik

För fem år sedan öppnade Winston & Elle sin första modebutik i Sundbyberg. Företaget satsar på egen, unik design och handplockade varor för dam, herr och barn.

– Det pratades mycket om butiksdöden. Det skrämde oss inte, vi blev snarare sporrade. Vi skapade den butik vi själva drömde om. Allt produceras i små upplagor och vi ger alltid personlig service, säger Jessica Raynee som grundat butiken tillsammans med sin man Daniel.

Kunderna vill ha upplevelser

I konceptet ingår inte bara shopping utan också upplevelser.

– Butiken ska kännas som en lugn oas. Här kan man slå sig ner och bara ta det lugnt. Vi erbjuder också konserter och fotoutställningar. Kunder vill inte bara handla, de vill att det ska hända saker.

Årets butik 2018

Satsningen lyckades. Winston & Elle utnämndes till årets butik 2018 vid galan Retail Awards. Nu är det dags för nästa steg. Butik nummer två ska öppna på Mäster Samuelsgatan i Stockholms, i området som kallas Sergelstan. Premiären är planerad till augusti.

– Vi ville testa att etablera oss i mitt i smeten och letade länge lokal. När vi hittade den här blev vi kära direkt. Nya butiken är dubbelt så stor som den i Sundbyberg. Vi vill i motsatts till många andra expandera.

Går snart även att hitta online

Winston & Elle finns ännu inte online men håller på att utveckla en webbplats.

– Vi är väldigt glada över att vi startade med fysisk butik, det har varit en stor fördel. Vi har lärt känna kunderna och de har lärt känna oss.

Butiken i Sundbyberg, Winstone och Elle.

Sergelstan - en helt ny upplevelse

Visionsbild över nya området Sergelstan som växer fram runtom Sergels torg.

Stora förändringar för området

Mäster Samuelsgatan är en del av det område som kallas Sergelstan och som omfattar kvarteren kring Sergels torg. Allt är under utveckling och en del av Sergelstan som kommer att få ett rejält ansiktslyft är Sergelgatan, Sveriges första gågata som invigdes redan på 50-talet.

– Sergelgatan blir helt förändrad med nya typer av butiker och innehåll. Vi skapar ett starkt handelsstråk som kommer att locka många fler besökare, säger Gabriella Hammond, affärsutvecklare handel på Vasakronan.

 

Läs mer om nya Sergelstan.

Här är listan över samtliga etableringar i Vasakronans Citylägen.

Byggnationen sker i etapper

Att hålla liv i gator som är under ombyggnad är inte helt lätt. Det är ett skäl till att omvandlingen sker i två etapper, den första med start i september 2019.

– Vi ville undvika att stänga ner allt samtidigt. Därför kommer vi att börja med Hötorgshus 1 och 2 och sedan fortsätta med 3 och 4. Allt ska vara klart 2022. Tillsammans med föreningen Glad stad jobbar vi för att se till att Sergelgatan lever under hela byggtiden, berättar Gabriella.

I sommar blir det till exempel fredagsmarknad, musik, happenings och aktiviteter som fotboll och pingis. För femte säsongen håller också den gröna oasen Hötorgsterrassen öppet med fler events än någonsin.

– Isabelles Market har flyttat in på Sergelgatan mellan Hötorgshusen 1 och två. Här kommer de ha lunchservering. Det är ytterligare ett exempel på hur vi jobbar för att aktivera gatan och husen, säger Gabriella Hammond.

Har du frågor kring Sergelstan?
Slå en signal till Susan.

Susan Strömbäck

Affärschef kontor 073-920 10 49 · 08-782 04 02

Du har väl inte missat att Hötorgsterrassen är öppen nu?
Här hittar du mer info.