Nytt matmecka i Sergelstan

På Malmskillnadsgatan trängs många restauranger på en liten sträcka. Oscar Wenning, marknadschef på Sengroup där CHiÔi ingår, ser enbart fördelar.
– Vi konkurrerar inte, tvärtom. Målet är att gemensamt skapa en plats som lockar besökare, säger han.

Uppskattad vietnames

CHiÔi ligger i hörnet Mäster Samuelsgatan/Malmskillnadsgatan i Stockholm. Inredningen är sober och stilren med stora fönstren som ger fin utsikt mot gatan. Totalt finns 100 sittplatser.

– Vi slog upp dörrarna i början av augusti förra året. Då fanns det bara tre öppna restauranger på det här stråket. Nu är det full fart överallt. Det känns superkul att se hur staden lever upp igen, säger Oscar Wenning, marknadschef på Sengroup.

I närheten av CHiÔi ligger bland annat Scandwich, Proseccobaren, Spesso, Jacqueline´s och Röda huset. Alla med olika inriktning och karaktär.

– Det skapar ett flöde av människor och ett intresse. Vi märker att fler och fler spontant trillar in på CHiÔi. Det är det bästa beviset på att detta verkligen fungerar.

CHiÔi uttalas chee-oy och betyder ”Hej syster” på vietnamesiska.

– I Vietnam säger man så till servitrisen för att få uppmärksamhet, säger Oscar Wenning.

Stor potential i området

I restaurangkoncernen Sengroup ingår förutom CHiÔi, SEN Street Kitchen och Tamarine. Inriktningen är autentisk asiatisk mat och ägarna och grundarna har vietnamesisk bakgrund.

– En av dem bodde i Vietnam fram tills han var 16 år. Han ville tillbaka till sina rötter och drömmen var att öppna en restaurang som serverade maten han växt upp med. Så då blev det CHiÔi, säger Oscar Wenning.

CHiÔi skrev under avtalet med Vasakronan i september 2020. Mitt under Pandemins första våg.

– Vi kände oss ändå trygga eftersom vi såg potentialen i området. Här finns ett stort antal kontor och här rör sig många människor. Men det var också nervöst eftersom restaurangen är så nischad. Vi var osäkra på mottagandet, men det har varit över all förväntan.

CHiOi.se

Läs om Röda Huset och Studio Sergel

Läs mer om Sergelstans framtid