Restaurang + studio = Sergelpaviljongen

Malmskillnadsgatan är på god väg att bli Stockholms nya restaurangmecka. Ett av de nya tillskotten är Röda Huset. Här bjuds gästerna på restaurang och cocktailbar i ett – med Stockholm som fond.

En tripp längs memory lane

Vid trappan till Malmskillnadsgatan stoltserar det Röda Huset och bryter av mot Sergels torgs svart/vita färger. Just kontrasten är talande för konceptet för den nya bar- och krogkombo som huserar i byggnaden. Den är signerad Stureplansgruppen tillsammans med krögaren, partnern och bartendern Hampus Thunholm.

– Sergels torg är en av Stockholms mest klassiska platser som bär på en ganska skitig historia. Vår lokal är i sig inte särskilt klassisk. Det är en häftig kontrast och precis vad vill åt. Att skapa något nytt och modernt som tar avstamp i det som väcker minnen, säger Hampus Thunholm.

Röda Huset slog upp portarna för bara några månader sedan men siktar redan högt. Genom att hämta inspiration från förr är målet att bli den bästa baren i norra Europa.

– Vår ambition är att ta med varje gäst på en tripp längs memory lane. Vi har till exempel en ljummen drink med hallon. Alla säger att det är som att åka hem till farmor och äta hennes hembakade hallonpaj.

En destination för upplevelse

Det är inte bara baren som andas traditioner från förr. Även köket präglas av en familjär känsla som visat sig vara ett framgångsrecept.

– Vi har tagit vara på det svenska mathantverket som hamnat lite i skymundan. Men vi blickar samtidigt framåt och låter oss influeras av smaker från det franska köket. Extra kul är att gästerna verkligen uppskattar att vi är en destination för upplevelse, och inte bara för att äta eller dricka.

Kvarteren runt Sergels torg genomgår just nu en historisk förändring där ett nytt utseende och innehåll väcker liv i city.

– Vi blir så peppade av allt som händer här just nu. Det är fantastiskt att vi tillsammans med andra restauranger i kvarteret, som Spesso och Scandwich, får vara med och ge området en revansch. Det är häftigt att vi vill erbjuda en av de bästa restaurangupplevelserna i Skandinavien just nu, på just den här platsen, säger Hampus Thunholm.

Bli din egen producent i Studio Sergel

Röda Huset erbjuder 50 platser i restaurangen och cocktailbaren. På ovanvåningen finns Studio Sergel som ägs av Vasakronan.

– Vi fick många förfrågningar från våra hyresgäster som behövde tillgång till en studio. Till exempel för att göra filminspelningar eller livesända. Så vi bestämde oss för att etablera en egen, säger Sofie Borg Landqvist, chef för handel Stockholm, på Vasakronan.

I studion finns kameror, inspelningsutrustning och studiopersonal. Intresset för att hyra har varit stort.

– Det som är så klockrent är bakgrunden och vyn. Här befinner du dig verkligen mitt i Stockholms hjärta med utsikt över hela Sergels torg.