Rädda barnen valde Alviks Strand

I november 2018 flyttade Rädda Barnen sitt huvudkontor med drygt 250 medarbetare från Sundbyberg till Alviks strand.

Anna Nordström, HR-chef på Rädda Barnen

Anna Nordström, HR-chef på Rädda Barnen, hur kom det sig att ni flyttade?

– Vi hade suttit i Sundbyberg sedan 2005. Men så bestämde vi oss för att förändra vårt arbetssätt och jobba aktivitetsbaserat och att alla arbetsplatser är gemensamma. Det ställde andra krav på lokalerna. Vi tittade på olika alternativ och fastnade för Alviks Strand.

Varför just här?

– Lokalerna hade redan en öppen planlösning vilket passade oss. Läget är fantastiskt med utsikten över Mälaren. Det ger ett lugn. Promenadvägen längs med vattnet är perfekt för walk & talk, alltså gående möten. Närheten till Alviks torg med ett bra utbud av affärer, service och- matställen är ett plus.

Finns det fler fördelar?

– De utmärkta förbindelserna. Vi ville ha goda kommunikationer för medarbetarna och göra det enkelt för besökare att komma hit. Under sommaren är det också toppen med pendelbåten E/S Movitz som är gratis för Vasakronans hyresgäster.

Hur har ni inrett lokalerna?

– Här finns områden för både tystnad och aktivitet. Loungen är skapad för mer informella möten och det finns plats för avkoppling. Pingisbordet är väldigt populärt.

– Lokalerna avspeglar verkligen oss. Vi lyfter fram bilder på barn och som en röd tråd löper barnkonventionen genom lokalerna i form av en linje i trappen och på väggarna. Det finns en värme och en lekfullhet. Vi har till och med ett bollhav. Vi har också tänkt hållbart, köpt på secondhand och återanvänt mycket från vårt gamla kontor.

Har det nya arbetssättet fungerat?

– Över förväntan. Även de som var lite skeptiska från början är väldigt positiva. Vi möts över avdelningsgränserna och det ger massor av synnergier. Det finns möjligheter att jobba hemma, men de flesta vill komma till kontoret eftersom det är så trivsamt. Ett bra betyg.

Är det något som kan bli bättre?

– En sak. Vi har två ingångar, den ena med hiss. Men det är inte helt lätt att hitta dit. Här behövs tydligare skyltning. Att tillgängligheten är god för alla besökare är väldigt viktigt för oss.

Kreativ yta hos Rädda barnen i Alviks Strand
Bollhav med pingisbord Rädda Barnen.
Lugnare loungedel i nya kontoret

Rädda Barnen

Politiskt och religiöst obunden global barnrättsorganisation som bildades 1919. Rädda Barnen kämpar för barns rätt att överleva, utvecklas och växa upp i trygghet.

Det finns 70 000 medlemmar och 776 lokalföreningar i över 120 länder. Grunden för allt arbete är FN:s konvention om barnets rättigheter, Barnkonventionen.

Förutom ett härligt läge vid vattnet så erbjuder Vasakronan flexibla avtal i Alviks Strand. Läs mer här.