Hur håller du ett bra hybridmöte?

I och med att vi arbetar mer och mer från andra platser än det vanliga kontoret, behöver vi hitta enkla, välfungerande och effektiva sätt att mötas. Det hybrida mötet har kommit för att stanna – så hur ska vi göra för att få dessa möten, där några personer sitter tillsammans i samma rum och andra är utspridda över världen, att fungera på bästa sätt?

Experimentet

Vi bestämde oss för att utforska detta tillsammans med ledare och medarbetare från flera olika företag. I ett kul och intressant experiment testade vi det hybrida mötet för att undersöka om vi kunde skapa det perfekta hybridmötet. Precis som i ett vanligt hybridmöte satt några personer tillsammans och några deltog via länk från olika platser. Det blev mycket skratt, lite teknikstrul och bra idéer att ta med sig till nästa hybridmöte.

Checklistan

Hjälp, jag ska hålla i ett hybridmöte! Ingen fara, i vår checklista får du en konkret vägledning och kan i lugn och ro förbereda dig och mötet. Dessutom avslutar vi med några snabba tips och tricks som kan vara bra att ha till hands inför mötet.

Checklista för ett lyckat hybridmöte

I filmen från experimentet svarar vi bland annat på:

  • Hur kan ett bra hybridmöte fungera?
  • Hur skapar vi bästa förutsättningarna för lyckade hybridmöten (inbjudan, förberedelser, agenda)?
  • När fungerar hybridmöten bättre och sämre?
  • Hur kan vi skapa bra möten när vissa personer sitter hemma, vissa på ett kontor och vissa tar en promenad?

Vill du höra mer om vårt experiment eller nyfiken på nästa?

Hör av dig till Britt.

Britt Lindqvist

Chef affärsutveckling