Först ut i Malmö

Smart & klart är ett kontorskoncept för mindre företag som vill flytta in snabbt och enkelt. Nu lanserar Vasakronan konceptet även i Malmö. Ett nyckelfärdigt kontor för sex personer, mitt på Södra Förstadsgatan. Här är allt smart, och klart.

Smart & Klart i Malmö, Södra Förstadsgatan

En tydlig trend bland företag och organisationer är ett ökat behov av flexibilitet och snabba omställningar. Det gäller både verksamhet och kontor.

– För många är det svårt att ha lång framförhållning. Behovet av att flytta till nya lokaler kan uppstå här och nu. Vårt kontorskoncept Smart & klart handlar precis om det. Det är ett nyckelfärdigt kontor som rymmer all vår samlade kunskap om hur ett kontor utformas på bästa sätt, säger Malin Carlsson, uthyrare på Vasakronan.

Att flytta tar tid. Stora som små frågor måste få svar. Vilken typ av kontor stödjer vår verksamhet på bästa sätt? Har vi kaffemuggar åt alla? I Smart & klart-konceptet är kontoret genomtänkt, fullt inrett och utrustat och klart för inflyttning. Inredning, möbler, IT, AV-utrustning och andra kontorsnödvändigheter är redan på plats. Det gör att hyresgästen kan få nyckeln och vara igång med sin verksamhet i princip dagen efter. Till och med hyresavtalet är smart och klart.

– Vi har flexibla avtalsvillkor, med möjlighet till snabbt tillträde och kortare uppsägningstider. Det ska inte bara vara enkelt och snabbt att flytta in, det ska även vara enkelt att lämna lokalen. Många efterfrågar kortare avtal i dag så det här konceptet ligger helt rätt i tiden, säger Malin Carlsson.

För Malin Carlsson känns det extra roligt att få hyra ut Malmös första Smart & klart-kontor.

– Det är en ljus och öppen lokal på 122 kvadratmeter. Här sitter sex personer med gott om plats och extra utrymmen som loungehörna och mötesrum. Dessutom ligger kontoret på gågatan, Södra Förstadsgatan 22, mitt i city. Läget kan inte bli mer centralt än så.

Förutom att Smart & klart-kontoren är fullt utrustade med allt från bestick i kökslådan till fullt fungerande nätverk så läggs stor möda på att skapa en miljö som inte bara är trivsam och har det lilla extra, utan som även är både genomtänkt och funktionellt.

På Vasakronan ser man ett stort behov av denna flexibla hyresform och kommer därför att ta fram ytterligare ett Smart & klart-kontor i Malmö. Kontoret kommer att ligga nära Centralstationen, ha 16 arbetsplatser och beräknas stå klart våren 2016.

– Smart & klart passar många, men kanske framför allt företag som verkar i branscher med kort framförhållning eller företag som befinner sig i en expansionsfas. Vi tror mycket på det här konceptet och vill kunna erbjuda olika storlekar framöver, säger Malin Carlsson.

Vasakronans nya koncept Smart & klart speglar kundernas ökade behov av flexibilitet och snabbhet. Ett Smart & klart-kontor är nyckelfärdigt, redo för inflyttning och med alla detaljer på plats. Konceptet är ett komplement till Vasakronans befintliga utbud av kontorslokaler, kontorshotell och nybyggda kontor i projektfastigheter. Vasakronan hyr ut ett flertal Smart & klart-kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.