Därför valde vi Solna strand

Solna strand är kanske inte unikt, men få områden har så många positiva egenskaper som ger våra hyresgäster mervärde, varje dag. Närheten till kommunikationer, service men framförallt vattnet, strandkanten, naturen som erbjuder en oändlig variation av aktiviteter för att få in rörelse under arbetsdagen. Men det räcker inte med att vi pratar om alla fördelar med Strand. Därför har vi bett några av våra hyresgäster beskriv vad Strand betyder för dem.

Fem frågor till Per Reiland, gruppchef trafik och miljö på COWI

Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

För oss är det jätteviktigt med en bra arbetsmiljö och ett kontor som främjar samverkan och arbete i team. Ytor för möten och social interaktion på kontoret blir extra viktigt efter pandemin då flera av våra medarbetare kommer att arbeta hemifrån en del av sin arbetstid.

Vad tycker ni är bra med att sitta i Solna Strand?

Det är nära till tunnelbanan och vi har nya fräscha lokaler som är byggda och anpassade efter vår verksamhet. Sedan är det trevligt med närheten till Bällstaviken och det skadar inte att ha ett par minuters gångväg till vår största kund, Trafikverket.

Hur många arbetar på er kontor i Solna Strand och hur länge har ni suttit där?

På kontoret arbetar cirka 120 personer och vi har suttit i nuvarande lokaler sedan november 2017. Innan dess satt vi också i Solna Strand, men i huset bredvid.

Vad gör COWI?

COWI är ett internationellt konsultföretag som arbetar med projekt inom samhällsbyggnad, bygg och fastighet samt industri.

Vad är ditt bästa Solna Strand-tips?

Avsluta arbetsveckan med att ta Vasakronans pendlarbåt Movitz in till stan. Njut av god dryck och fina vyer på resan in till Riddarholmen.

Per Reiland, gruppchef trafik och miljö på COWI

Fem frågor till Jens Sjöström, Managing Director på Aratron AB

Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

En modern och tilltalande arbetsmiljö som känns inbjudande och välkomnande varje dag. Bra kommunikationer med närhet till spårbunden kollektivtrafik i närförort.

Vad tycker ni är bra med att sitta i Solna Strand?

Ett otroligt trevligt område med grönska och sjöutsikt bara ett stenkast från Stockholms innerstad. Mer tilltalande kvarter med så pass charmig omgivning är svårt att hitta. Turbåten in till stan på sommaren ger pricken över i:et.

Hur många arbetar på ert kontor i Solna Strand?

Vi är cirka 40 medarbetare stationerade på kontoret i Solna Strand.

Vad gör Aratron?

Aratron levererar elektromekaniska komponenter och automationslösningar för att skapa och kontrollera rörelser i alla slags maskiner och utrustningar. Våra kunder finns huvudsakligen inom tillverkningsindustrin och vårt kall är att hjälpa våra kunder att bli än mer innovativa och bidra till en mer hållbar värld.

Vad är ditt bästa Solna Strand-tips?

En strandpromenad till Sundbyberg med lunch på Brasseri 19. Fint året runt, men såklart bäst på sommaren när uteserveringar är öppna och alla fritidsbåtar är sjösatta.