Beskrivning:

Vacker sekelskiftesfastighet i bästa cityläge. Nära till Kungsträdgården, Norrmalmstorg, Stureplan och allt annat i Stockholms city. Två gatuentréer finns i fastigheten en på Kungsträdgårdsgatan och en på Näckströmsgatan.

Omgivning:

Vacker fastighet mitt i centrala Stockhom vid Kungsträdgården. Närhet till butiker, restauranger och kommunikationer ger fastigheten ett absolut toppläge. Läget mitt i stan innebär närhet till allt, exempelvis Gallerian, NK, Stureplan och Sergels Torg.

Närservice:

Det centrala läget i Stockholm gör att all önskvärd service finns i omkringliggande kvarter.

Kommunikationer:

Närmaste T-bana är Kungsträdgården. Det är även promenadavtånd till Östermalmstorg, T-centralen och Centralstationen.

För mer information, se www.sl.se

Parkering:

Ett flertal allmänna parkeringsgarage finns i närområdet. Exempelvis på Regeringsgatan och Smålandsgatan.

Historik:

Detta anrika bankpalats vid Kungsträdgården uppfördes åren 1899-1901 av dåvarande Hernösands enskilda bank (idag Handelsbanken) och var det första av en rad affärsbankpalats längs Kungsträdgårdsgatan. Arkitekter var Erik Lallerstedt och Ture Stenberg, och byggmästare arkitekten Ludvig Peterson. Husets vackra fasader utfördes i Närkekalksten och de skulpterade utsmyckningarna i gotlandssandsten.

En av fastighetens gatuadresser, Näckströmsgatan, har fått sitt namn efter Näckströmmen som var det vattendrag som på 1600-talet skiljde Blasieholmen från Norrmalm.

Hyresgäster:

Danske Bank