Stockholms nya lifestylescen

Sergelgatan, en av världens första gågator, får ny stjärnglans. Här utvecklar Vasakronan just nu Stockholms nya lifestylescen. En plats för alla som värdesätter hållbar konsumtion, mode och tech.

Sergelgatan löper från Hötorget till Sergels torg och var Sveriges första riktiga gågata – bilfri och butikstät redan från början. Den invigdes 1959 med kungen på plats. Nu genomgår Sergelgatan en fullständig ansiktslyftning för att återupprätta den forna glansen. Tillsammans med övriga fastighetsägare vill Vasakronan skapa ett hållbart och innovativt shopping- och upplevelsealternativ som alltid ska bjuda på positiva överraskningar.

Storstadspuls, lifestyleupplevelser och affärsliv

På Sergelgatan flödar det av människor, närmare 250 000 varje vecka. Här möts de modemedvetna, tjänstemännen och kulturälskarna. De som vill äta och dricka, jobba och fira. Det är för alla dem som vi tar Sergelgatan till nästa nivå. Konkret innebär det nya butikslösningar och fasader, nya mötesplatser, konst och livemusik och ett modernt matutbud. En ny restaurang i hörnet vid Konserthuset ramar in Hötorget tillsammans med Haymarket, Hötorgshallen och Filmstaden Sergel. Även Hötorgsterrassen omfattas av utvecklingsplanerna.

Hötorgshusen får en ny framsida mot Sveavägen. Med den nya utformningen skapas nya kontorsentréer som tillsammans med restauranger och högklassig service ger en internationell atmosfär passande citys fem skrapor.  Två nya entrétorg – ett mellan hus 1 och 2, och ett mellan hus 3 och 4 som nås både via Sveavägen och Sergelgatan, ger företagen nya möjligheter att välkomna sina besökare.

Med respekt för platsens själ

Utvecklingsarbetet görs inom befintlig detaljplan. Hötorgsskraporna bär på karaktärsdrag för den modernistiska arkitekturen och tydliga kontraster i volymer och färgsättning. Det vill vi behålla samtidigt som vi gör stora förbättringar för husens kontorsentréer, butikslösningar och butiksfronter.

Sergelgatan är en del av Sergelstan. Ett av flera kvarter kring Sergels torg  som är under utveckling.

Utvecklingen i korthet

  • Sergelgatan utvecklas inom befintlig detaljplan med  nya butikslösningar och butiksfronter som låter handeln effektiviseras och ta för sig.
  • En större restaurang tar plats i hörnet av Hötorget, granne med Konserthuset.
  • Två nya entrétorg skapas till Hötorgshusen. Här hittas caféer och annan service i direkt anslutning till kontorsentréerna.
  • Utrymmet mellan Hötorgshus 1 och 2 glasas in och bildar ett av två entrétorg. Tunnelbaneuppgången behålls.
  • Längs Sveavägen stärks kvarterets storstadskvaliteter. De nya kontorsentréerna ackompanjeras av restauranger och kompletterande serviceerbjudande,
  • Ombyggnationen görs i två etapper, där den första startar september 2019.  Projektet klart 2022.

Se aktuell bygginformation här

Vi vill utveckla Sergelgatan och skapa en attraktiv handel. Vi gör det inom ramarna för den detaljplan som gäller i dag genom att hitta och utveckla nya butiks-, service- och restauranglösningar. Vår vision är en modern shopping- och upplevelsegata som bjuder på folk och liv, all tid på dygnet.

Gabriella Hammond, affärsutvecklare handel

Kontorsläget i Hötorgshusen har alltid varit efterfrågat, nu adderar vi en ännu bättre entrélösning, ett intressant gatuplansutbud och en uppgraderad Hötorgsterrass. Jag ser fram emot att få visa den nya helheten för de nya företag som söker sig hit

Sofia Lögdahl, uthyrare

Vill du veta mer om utvecklingen av Sergelgatan?
Kontakta någon av våra ansvariga.

Gabriella Hammond
Affärsutvecklare handel Gabriella Hammond 070-968 18 42 · 08-566 205 72 gabriella.hammond@vasakronan.se