Strand – välmående kontor nära vatten

Strand i korthet

Fastighet

Nöten

Kommun

Solna/ Stockholm

Byggt/ombyggt

2020

Lokalytor

26 000 kvadratmeter

Adress

Solna Strandväg 62 – 86

Ett modernt kontorsområde med närhet till vattnet
Nöten

Strandnära och moderna kontor

Ett modernt kontorsområde som ligger lättillgängligt och vackert vid Bällstavikens strand, bara någon minut från tunnelbanan. Här erbjuder vi nyrenoverade och moderna kontor i högsta miljöklass.

Om projektet

Nu bygger vi om och moderniserar kontorskvarteret Strand på Solna Strandväg 74 – 86. Vi skapar en ny struktur och nya samband mellan byggnaderna för att möta upp kraven på morgondagens kontor. Vi binder ihop de tre huskropparna med en länk samtidigt som vi öppnar upp siktlinje och gemensamma ytor ändå ner till strandkanten och vattenbrynet. Kontorsplanen är ljusa och öppna med flexibla planlösningar för att passa just ditt företag. I bottenplanet finns café, garage, cykelparkering och verkstad.

Solna Strand är ett uppskattat kontorsområde med det mesta du behöver för en fungerande kontorsvardag. Allt från öppna och ljusa kontor och bra närservice till goda grannar inom många olika branscher. Här kan du också njuta av närheten till vattnet, exempelvis en härlig utomhuslunch eller en löprunda på strandpromenaden.

Finns i området

Solna Strand erbjuder funktionella och moderna kontor i strandläge. Här finns det mesta du behöver för en fungerande kontorsvardag. Det finns ett flertal restauranger och caféer i närområdet. I grannhuset finns ett välutrustat gym där du kan träna gratis. I området planeras även ett utegym, för dig som vill utnyttja årets varma månader för att träna i det fria. Framförallt har kontorsområdet nära till vattnet. Ta en utomhuslunch eller en löprunda längs Strandpromenaden i en vacker och nästan helt bilfri miljö.

Solna Strand Food Park

Varje sommar driver Vasakronan Solna Food Park. På en grön kulle mitt i Solna Strand erbjuds spännande smakupplevelser för alla som arbetar eller vistas i området. Tanken med en Food Park i Solna Strand är att skapa en mötesplats där alla är välkomna. En liten oas och andningspaus för folk som jobbar i området

Fakta

  • Total uthyrningsbar yta: 26 000 kvadratmeter.
  • Fördelat på sex plan i tre huskroppar sammanlänkade med en ny glaslänk.
  • Högsta miljönivå – LEED Guld.
  • Ett nytt torg skapas mellan huskropparna och ger access till Solna strandpromenad och vattnet.
  • En minut från tunnelbanan, åtta minuters promenad till Sundbybergs centrum. Nära både Stockholms City och Bromma flygplats.
  • Granne med Solna Strand Food Park som Vasakronan driver varje sommar.
  • Gott om restauranger och caféer i Solna Strand.
  • Bottenplan med caféer och restauranger.
  • Parkering i garage.
  • Inflyttning under 2020.

med närhet till vattnet, sundbyberg och kommunikationer

Solna Strand ligger vackert vid Bällstavikens strand, mellan Sundbyberg och Huvudsta. Hit tar du dig enkelt med alla slags färdmedel. Precis runt hörnet hittar du den vackra Strandpromenaden som går från Solna Strand via Karlberg. Sundbybergs centrum ligger endast 700 meter bort och Solna centrum två kilometer.

T-bana

Någon minuts promenad till tunnelbanan. Resan Solna strand – T-centralen tar tio minuter med blå linje.

Pendeltåg

700 meter bort ligger Sundbybergs centrum med pendeltågstation. Resan Sundbybergs station Stockholm city tar åtta minuter.

Tvärbanan

Närmast hållplats ligger vid Bällsta bron. Resan mellan Bällsta bron och Alvik tar åtta minuter. Det finns även en station vid Sundbybergs station som tar dig till Solna centrum på fyra minuter och Solna station på sju minuter.

Buss

Flera busslinjer trafikerar området, bland annat 119 till Solna Centrum, 156 till Danderyds sjukhus och 177 till Mörby station.

Cykel

Trevlig cykel- och promenadväg vid vattnet, hela vägen till city.

Bil

Fem minuter med bil till Stockholm city och nio minuter till Bromma flygplats. Goda parkeringsmöjligheter i garage. Besökare hittar lätt parkeringsplats.

Ta båten till jobbet

Vasakronan sponsrar pendelbåten E/S Movitz, som bland annat trafikerar Alviks Strand, Lilla Essingen och Solna Strand. Vi bjuder dig som hyresgäst på båtkort, så att du kan ta båten till jobbet mellan maj – september. Båten utgår från Klara Mälarstrand, ett stenkast från Stockholms Centralstation. Bättre start på dagen är svår att tänka sig.

Vill du veta mer om Strand?
Kontakta mig!

Richard Helgesson
Uthyrare Richard Helgesson 070-737 04 60 richard.helgesson@vasakronan.se