Hamngatan i korthet

Fastighet

Hästskon 12

Kommun

Stockholm

Adress

Hamngatan 24-32

Lokalytor

Kontor: 11 000 m²

Byggt/ombyggt

1963/2020

En visionsbild som visar takterrassen på ett av Sergelhusen och hur utsikten ser ut.

Med guldläge i Stockholm

stockholms vackraste kontor

I hjärtat av Stockholm växer en ny ståtlig byggnad fram. Med sin läckra fasad av grönt, glaserat tegel tar det nya huset uppmärksammat plats på Hamngatan. Här erbjuds 11 000 kvadratmeter exklusiva kontor i tio våningsplan och attraktiv handel i gatuplan. Högst upp i byggnaden skapas en takterrass med utsikt över hela staden.

Flexibilitet som erbjuder det lilla extra

I tio våningsplan ovanför gatuplan byggs 11 000 kvadratmeter toppmoderna och attraktiva kontor med tillgång till en stor takterrass. Hela kvarteret byggs med flexibla lösningar för bästa möjliga anpassning till hyresgästernas skiftande behov. Huset på Hamngatan är sammankopplat med de båda nybyggda husen längs Malmskillnadsgatan och Sveavägen, vilket ger unika möjligheter att bemöta efterfrågan hos en föränderlig verksamhet och erbjuda en attraktiv service i hela kvarteret.

Med läge för flaggskeppsbutiker

Hamngatan är Stockholms gata för flaggskeppsbutiker och den nya byggnaden får en viktig funktion i Stockholms handel. De nya butikerna kopplar samman shoppingen mellan Hamngatan och Sveavägen och bjuder på en sömlös handel mellan de båda stråken. Flera nya butiker skapas under Malmskillnadsgatans brospann och de nya butiksfronterna låter handeln ta för sig som sig bör på stans paradgata.

 

Snabbfakta

  • 11 000 kvadratmeter toppmoderna kontor fördelat på tio våningsplan.
  • Fastighetens design kommer att samspela med den art deco-liknande fasaden.
  • En stor takterrass som blir tillgänglig för kontoren i huset.
  • Med stor tillgänglighet till hela kvarteret erbjuds kontoren stor flexibilitet och service.
  • Nya butiksfronter längs Hamngatan låter handeln ta för sig mer än tidigare.
  • Ett nytt restaurangstråk längs Malmskillnadsgatan erbjuder många mötesplatser runt hörnet.
  • Med högsta möjliga miljöklass – LEED Platinum.
  • Inflyttning 2020.

I Hamngatans glans

Tillsammans med majestätiska NK och Kungsträdgårdens grönska bidrar den nya byggnaden till den eleganta inramning som gör Hamngatan till Stockholms paradgata. Här, mitt i stadspulsen, finns ett stort utbud av restauranger, barer, shopping, service, och kultur bara ett stenkast bort. T-centralen, Hötorgets och Kungsträdgårdens tunnelbanestationer nås alla på 5 minuters promenad, och med den nya spårvagnen är du på Stockholms centralstation på bara en minut. Eller varför inte ta spårvagnen åt andra hållet för lunchträning på Djurgården?

Just nu slipas den karga 60-tals arkitekturen i Sergelstan till för att passa dagens krav på en inbjudande stadskärna. Kvarteren öppnas upp och ett nytt restaurangstråk skapas. Här ges ett stort utbud av lunchmöjligheter och mötesplatser bara runt hörnet. Längs Hamngatan skapas nytt shoppingstråk som ger nytt liv till kvarteret. Mitt emot ligger Urban Escape med nya kontor och hotellen Hobo och At Six. Dessa kvarter som tidigare ansetts trista får nytt liv och blir en ny knutpunkt och mötesplats för stadens människor.

Kontakta oss om du vill veta mer om kontor eller handel på Hamngatan.

Affärsutvecklare handel Charlotta de Jong 070-968 15 19 · 08-566 205 19 charlotta.dejong@vasakronan.se