Garnisonen Garnisonen

Sveriges längsta byggnad, spännande 70-talsfunkis, moderniserat 1800-tal, en av stans bästa utsikter, all tänkbar service och mer än 200 goda grannar. Välkommen till kvarteret Garnisonen!

Kundtjänst & felanmälan

08-566 20 600

Områdeskontor

Vasakronan Stockholm Öst
Karlavägen 102, 2 tr (5 för den som åker hiss)
115 26 Stockholm

Akuta ärenden kan ringas in till kundtjänst dygnet runt, tel 08 566 206 00.

Välkommen till Garnisonen
Följ med in i kvarteret och hälsa på i restaurangerna, på gymmet och på kontoren. Ta reda på varför det redan finns över 200 företag här och varför de valde Garnisonen.

Ett kvarter med gamla anor, moderna verksamheter och all tänkbar service

Söker du ett modernt kontor i attraktivt läge på Östermalm, med tillgång till ovanligt god service? Då rekommenderar vi att du tar en titt på Garnisonen.

180 000 kvadratmeter lokalyta

Garnisonen är Stockholms största kontorsfastighet och innehåller 180 000 kvadratmeter lokalyta. Här kan du hitta ditt perfekta kontor oavsett vad du söker – effektivt, funktionellt eller trendigt.

Cykla till jobbet!

Vi erbjuder även en bekvämare cykelvardag för dig som gärna cyklar till jobbet. Hos oss kan du hyra trygg cykelförvaring, tillgång till omklädningsrum med dusch samt eget skåp.

All tänkbar service i kvarteret och närområdet

I Garnisonen finns nästan allt du behöver. Matvarubutik, Systembolag, Apotek och flera bra restauranger och mysiga caféer. Behöver du shoppa så ligger gallerian Fältöversten precis i närheten vid Karlaplan.

Garnisonens två fastighetsgemensamma receptioner på Karlavägen 100 och 108 fungerar som nav i det omfattande utbudet av kontorsnära tjänster. Du beställer bara det du behöver när du behöver det, till exempel telefoni, vaktmästeri eller catering.

Karta över områdets service

Garnisonen Konferens

Garnisonen Konferens erbjuder en trendig, modern och originell miljö med en unik 70-talskänsla. Här finns lokaler för alla tillfällen, till exempel styrelserum, utbildningslokaler och en hörsal för 250 personer. I Garnisonen Konferens kan du arrangera konferenser, mässor och workshops med högt ställda krav på teknik, miljö och service.

Kommunikationer och parkering

Det är lätt att ta sig till Garnisonen. Tunnelbana till Karlaplan och sen ett par minuters promenad. Eller varför inte ta någon av alla de bussar som går till kvarteret från olika håll? Har du bil parkerar du enklast i det stora garaget under fastigheten med infart från Banérgatan. Eller så ställer du bilen på markparkeringen längs Linnégatan.

Parkeringen vid Linnégatan 87-89 och i garaget vid Banérgatan 30 administreras av parkeringsbolaget Apcoa Parking. Vill du hyra en fast plats eller teckna ett oreserverat tillstånd på Garnisonens parkeringar? Kontakta Apcoa på uthyrning@apcoa.se eller 08-556 306 70. För mer information och prislista, besök Apcoas hemsida:
Linnégatan 87
Banérgatan 16-30

Kuriosa om kvarteret

Garnisonen ligger på ett gammalt kasernområde med verksamhet från sent 1800-tal. På 1960- och 70-talet utvecklades kvarteret till ett modernt kontorsområde. Staten behövde lokaler för sin verksamhet och arkitekten Tage Hertzell fick uppdraget att rita kvarterets nyare delar. I det 350 meter långa Karlahuset, som stod klart 1972, flyttade bland annat Statistiska centralbyrån in – och de sitter där än idag.

En rolig historia är att flextiden uppfanns i kvarteret 1972. Detta för att undvika total kollaps i Karlaplans tunnelbanestation när de 4 600 personer som jobbade i Garnisonen, och på Sveriges Radio intill, skulle ta sig till och från jobbet samtidigt.

Är du hyresgäst och har frågor om din fastighet?
Här hittar du den mest efterfrågade informationen och även dina personliga kontaktpersoner.

Hyresgästinfo finns även som app för både iPhone och Android. Med den har du all fastighetsinformation i fickan och kan få hjälp, felanmäla eller kontakta rätt person direkt.

Vill du veta mer om Garnisonen?
Kontakta någon av våra ansvariga

Richard Helgesson
Niklas Sjögren
Fastighetschef Niklas Sjögren 070-557 59 85 · 08-782 03 05 niklas.sjogren@vasakronan.se