Folkungagatan 44 Folkungagatan 44

Nybyggt på centrala Södermalm

Det är mycket som händer i kvarteren söder om Medborgarplatsen. På Folkungagatan utvecklar Vasakronan en ny kontorsbyggnad med hög miljöprofil och ett livligt gatuplan, till för såväl hyresgäster som söderbor.

En ny söderhub

Kring Södra Medborgarplatsen pågår febril aktivitet hos både Stockholm stad och fastighetsägare. Här utvecklas en ny hotspot av attraktiva kontor och efterlängtade mötesplatser. Det charmiga och nära Södermalm blandas med storstadens puls och folkliv. På Folkungagatan 44 utvecklar Vasakronan nu en ny, modern byggnad och skapar en genuin och välkomnande stadsoas.

Med det nya huset på Folkungagatan 44 skapas ett nytt publikt stadsrum. Ett av byggnadens huvudsyften är att bidra till platsen kring Södra Medborgarplatsen, och tar därför för sig även utanför husväggarna. Den blir ett helt nytt inslag i stadsbilden och en skön, gemytlig mötesplats mitt i Södermalms puls. Huset får en aktiv bottenvåning med restaurang- och caféverksamhet som håller öppet på kvällar och helger. Det blir ett nav i kvarteret med möjlighet till både för frukostjobb, lunchmöten, snabba mellanmål och after works. Fasaden längs gatuplan öppnas upp så att aktivitet i huset spiller ut på gatan och skapar en känsla av liv och rörelse året runt.

I hjärtat av Södermalm

På Folkungagatan 44 tar man enkelt del av allt det bästa Södermalm har att erbjuda. Här finns ett trendigt utbud av kaféer, restauranger och barer. Bara några minuter bort finns Skrapan med shopping och service och tvärs över gatan ligger Medborgarplatsen och Söderhallarna.

Med sitt centrala läge finns det en mängd möjligheter att smidigt ta sig till Folkungagatan 44. På en minut nås Medborgarplatsens tunnelbanestation och en sjuminuterspromenad åt andra hållet ligger Södra station. I huset skapas dessutom bästa möjliga förutsättningar för den som vill cykla till jobbet med både cykelförvaring och omklädningsrum. Det kommer även erbjudas elladdningsplatser i garaget.

 

Med stort miljöfokus

Byggnaden på Folkungagatan 44 omfattar 23 000 kvadratmeter fördelat över sju våningsplan. Huset får en tydlig miljöprofil och utvecklas med målsättningen att det miljöcertifieras enligt LEED på nivån Platinum, den högsta klassningen. Det innebär bland annat att fastigheten får flera innovativa tekniklösningar gällande till exempel energiförsörjning.

Är du nyfiken på status i projektet just nu? Läs mer här.

Folkungagatan 44 i korthet

Fastighet

Kvarteret Nattugglan 14 Hus 02

Kommun

Stockholm

Byggstart

2019

Inflytt

2022

Lokalytor

23 000 kvadratmeter

Miljöcertifiering

Med mål LEED Platinum

Är du nyfiken på Folkungagatan 44? Ring Linda!