Vasakronan hyr ut till H&M på Hamngatan i Stockholm

2024-01-31

Vasakronan har tecknat avtal med H&M som hyr totalt 2 500 kvadratmeter fördelat på tre plan och därmed återetablerar sig i hörnet Hamngatan/Regeringsgatan.

I bästa läge, mitt på Hamngatan i centrala Stockholm, totalrenoverar Vasakronan fastigheten Hästskopalatset. Byggnaden uppfördes på 30-talet och fick sitt namn efter restaurang Hästskobaren som fanns i huset dåförtiden.

Fastigheten omfattar totalt 9 000 kvadratmeter uthyrningsbar area fördelat på 5 800 kvadratmeter kontor och 3 200 kvadratmeter butik. Kontorsytorna är sedan tidigare fullt uthyrda och nu är det klart att H&M återetablerar en butik om totalt 2 500 kvadratmeter fördelat på tre plan.

– Just hörnet Hamngatan/Regeringsgatan är det många som förknippar med H&M. Därför känns det extra roligt att man nu återigen väljer att etablera sig på platsen, säger Anna Nordin, chef Stockholm.

Hästskopalatset har ett högt kulturhistoriskt bevarandevärde och därför bevaras arkitekturen och fasaden återskapas från den tid då huset byggdes.

Kontorsytorna utökas och på översta planet renoveras den befintliga takterrassen som också tillförs grönska. Även butiksytorna omvandlas. Bland annat öppnas entresolen upp för att synliggöra den kupol som finns på fastighetens innergård. Även tekniken uppgraderas och huset kopplas till en akvifer för högre energieffektivitet. Fastigheten certifieras enligt LEED med målet att nå högst nivå, Platina.

– I nära tio års tid har Vasakronan gjort stora investeringar i Sergelstan med målet att göra området till en attraktiv plats för alla. Först genom omdaningen av Sergelhusen och sedan Sergelgatan. Renoveringen av Hästskopalatset är ytterligare ett bidrag till utvecklingen av Stockholm city, säger Anna Nordin.

H&M tillträder 2025 när projektet har färdigställts.

Med förhyrningarna når Hästskopalatset en uthyrningsgrad om nära 90 procent.

Om Sergelstan och Hästskopalatset

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Nordin
Chef Stockholm
Tel: 073-046 56 02
E-post: anna.nordin@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Visualisering exteriör Hästskopalatset 1

Visualisering exteriör Hästskopalatset 1

Fotograf: Vasakronan

Anna Nordin

Anna Nordin

Fotograf: Gustav Kaiser

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges ledande fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 181 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 166 fastigheter med en total area på cirka 2,4 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Vårt uppdrag är att leverera en långsiktigt hög och stabil avkastning. Men aldrig på bekostnad av människor och miljö. Läs mer på www.vasakronan.se