Vasakronan hyr ut 1900 kvadratmeter i Stockholm city till Business Wellness Group

2022-04-05

I Sergelstan i Stockholm city pågår omvandlingen av Sergelgatan. Den första delen av projektet avslutas i dagarna och nu är det klart att Business Wellness Group hyr hela den kontorsyta som löper längs plan 1, en våning upp från Sergelgatan, i Hötorgshus 1 och 2.  

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymarket i ena änden – och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning. Efter en period av ombyggnation är Sergelgatan i sin slutfas och nya verksamheter har redan flyttat in eller är på väg att göra det. 

Andelen restauranglokaler i gatuplan har blivit fler, och lokaler har anpassats för olika typer av upplevelsekoncept. Före detta butikslokaler på plan 1 i Hötorgshusen har byggts om till kontorslokaler med panoramafönster mot Sergelgatan. Torget mellan hus 1 och 2 glasas in och entréer via Sveavägen, Sergelgatan och Mäster Samuelsgatan ger företag nya möjligheter att välkomna sina besökare.

I den andra etappen totalrenoveras även Hötorgshus 2. Huset är tomställt, fasader byts ut och alla kontor renoveras. När huset står färdigt 2023 bjuder det på 22 våningar förstklassiga kontor i ett av huvudstadens mest attraktiva lägen. Samtliga kontor färdigställs som nyckelfärdiga.     

– Utvecklingen av Sergelgatan är en pusselbit i den större omdaningen av Sergelstan där även vår fastighet Sergelhusen ligger. 3 000 människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna och hundratusentals människor passerade Sergelgatan varje vecka redan före renoveringen. Det är för alla dessa som vi väcker nytt liv i området, säger Jan-Erik Hellman, chef fastighetsutveckling.

Business Wellness Group är en bolagsgrupp under tillväxt. Gruppen flyttar in under fjärde kvartalet 2022 och samlokaliserar då koncernens båda konsultbolag Centigo och Accigo.

Mer om Sergelgatan

Mer om Sergelstan

För mer information, vänligen kontakta:

Jan-Erik Hellman
Chef fastighetsutveckling Stockholm/Uppsala
Tel: 076-844 19 20
E-post:
jan-erik.hellman@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare Kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

wester elsner Sergelgatan Vy Terrass Flygvy 20200402 1

wester elsner Sergelgatan Vy Terrass Flygvy 20200402 1

Fotograf: Vasakronan/Wester+Elsner

DSF5380

DSF5380

Fotograf: Gustav Kaiser

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 182 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 168 fastigheter med en total area på cirka 2,3 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se