Södertull – där allt är möjligt

Södertull var en gång en av portarna in till Malmö. Nu vill vi skapa en plats där vi utvecklar och upplever – en plats där vad som helst är möjligt i vår egensinniga, nytänkande och hårt arbetande stad.

Platsen för pionjärer

Redan nu har några nytänkande pionjärer landat och slagit sig ner här hos oss med sina spännande tjänster och utbud. Nu vi vill att fler av er kommer hit! Vi vill fylla denna egensinniga plats med idéer, verksamheter och ett utbud som inte finns någon annanstans.

Vi vill fylla den med de där idéerna som legat i din byrålåda på tok för länge. Det är dags att förverkliga dem nu…

Södertull har sedan tidigt 2000-tal genomgått en rejäl förvandling. Tillsammans med Malmö Stad och oss fastighetsägare har vi arbetat med utveckling av området, som idag är ett av Malmös mest populära – här vill man helt enkelt stanna och hänga.

Södertull är lika delar lugn oas bredvid kanalen som ett pulserande citystråk. Vi vill fortsätta fylla denna unika plats med idéer, verksamheter och ett utbud som inte finns någon annanstans.

Så. Vad vill du?

Vilka grannar får jag?

Här hamnar du i ett nyskapande sammanhang med verksamheter som exempelvis innovativa reklambyrån Bästa Kompisar och coworking-huben Game Habitat. Du kommer att ha ett härligt vattenstråk med söderläge precis utanför dörren och ett inspirerande lunchutbud.

Du hamnar mitt på Malmös mest välbesökta shoppingstråk, så ärendeshopping och kreativa pauser finns runt hörnet. Och avslutar dagen gör du bäst med afterwork på någon av de härliga restaurangerna nere i gatuplan som Vibliotek.

Vi har tagit pulsen på några av våra hyresgäster på Södertull och frågat varför dem etablerat sig här och hur det är att vara och verka på Södertull. Följ med och träffa Tobias Magnesjö, kontorschef på Arkitekterna Krook & Tjäder, Ola Mohlin, ägare av reklambyrån Bästa kompisar och Johanna Törnqvist, arkitekt Yellon.

Därför valde vi Södertull

Jag vill veta mer om Södertull

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om vad Södertull kan erbjuda.

” Södertull ska vara ett urbant och nyskapande kvarter med ledord som Utveckla, Uppleva och Uppdatera, beskriver Anneli Dahl, uthyrningschef på Vasakronan. Vår ambition är att skapa en unik plats med alltifrån start ups och innovativa storföretag till handel och spännande matkoncept. Vi vill skapa ett utbud som inte finns någon annanstans i Malmö. Här finns utrymme för nytänkande eldsjälar och early adopters som vill skapa nya sätt att sälja både tjänster och produkter. Eller som vi säger: Södertull, där allt är möjligt.”

Läs om förvandlingen av ett av Malmös absolut mest centrala lägen, Södertull. Och om hur 60-tals husen fylls med verksamheter som ger en urban och nyskapande miljö + en sneak peak på vad som händer 2023.

Till artikeln om Södertull på Lokalguiden

Några röster från Södertull

”Det känns som det perfekta läget i stan – mitt i smeten med puls precis utanför fönstret. Vi kunde faktiskt inte tänka oss så många andra ställen i stan än just kring Södertull.”

Johanna Törnqvist, arkitekt Yellon

”Dels för att centrum i Malmö förändras och Södertull är ett av de områdena som känns up- and coming. Här ligger väldigt många restauranger och platsen har mycket puls som vi vill åt.”

Ola Mohlin, ägare av reklambyrån Bästa kompisar

Träffa flera som valt Södertull

Läget och kommunikationer

  • Mitt emellan Malmö C och Station Triangeln – cirka 8 minuters promenad till båda
  • 2 minuter till en hubb för stadsbussarna och 3 minuter till regionbussar
  • Parkering finns i fastigheterna samt knappt 3 minuter promenad till P-huset Anna
  • 5 minuter till Kungsparken/Slottsparken för lunchjogg/promenad.

Ett urval av lediga lokaler på Södertull

Se fler lediga lokaler i Malmö centrum

Södertull är en spännande plats i Malmö.
Anneli berättar gärna mer.

Anneli Dahl

Uthyrningschef 070-961 84 02 · 040-691 71 58