Möt några av våra hyresgäster på Södertull

Södertull är lika delar lugn oas bredvid kanalen som ett pulserande citystråk. Vi har pratat med några av våra hyresgäster om varför de har valt att ha sitt kontor på Södertull.

Tobias Magnesjö, kontorschef på Arkitekterna Krook & Tjäder

Varför valde ni Södertull?
Vi kan prata om vad som gör att vi stannar kvar eftersom jag var inte med i beslutet kring flytten till Södertull. Anledningen till att vi stannar kvar är läget – mitt i smeten, nära grönska. Här finns all service vi kan tänkas behöva och det är smidigt att ta sig oavsett om man cyklar, åker bil eller kommunalt. Men framförallt finns här härlig, uppvuxen grönska direkt utanför huset. Nära till andra parkmiljöer vilket gör det smidigt att ta en lunchpromenad eller köpa med sig lunch och äta ute i det fria.

Vad är det som gör att Södertull passar er?
Läget, läget, läget. Och utbudet av butiker och restauranger på nära håll.

Vilka fördelar upplever ni nu när ni lärt känna området?
Jag vill gärna lyfta fram alla caféer och restauranger längs hela stråket ner mot kanalen – där blir det knökfullt på sommaren. Här hänger folk, köper med sig lunch eller äter på uteserieringar och dricker kaffe. Ett härligt myller.

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder

Johanna Törnqvist, arkitekt på Brand Experience-byrån Yellon

Varför valde ni Södertull?
Faktum är att vi valde Södertull igen. Vi satt tidigare på andra sidan kanalen. När vi behövde ett större kontor flyttade vi till Södra Tullgatan eftersom vi inte kunde tänka oss så många andra ställen i stan. Läget här är perfekt – mitt i smeten. Vi sitter högst upp i huset med fantastisk utsikt.

Vad är det som gör att Södertull passar er?
Det är gångavstånd till butiker, service, parker, vatten – ja, allt. Att det är mitt emellan Triangeln och Centralen gör det också lätt att pendla med buss och tåg, och P-huset Anna ligger ett stenkast bort. Bor man i Malmö/Limhamn, cyklar man hit på ett kick. Sedan gillar vi att finnas vid det viktigaste stråket i stan. Kontakten med livet utanför skapar en puls. Och trapporna ned till kanalen är en härlig inramning, framför allt på sommaren – här vill man hänga.

Vad kunde de nya lokalerna erbjuda?
Vi fördubblade antalet medarbetare på kort tid och behövde större lokaler snabbt. I det nya kontoret fick vi allt det klassiska man vill ha: bra dagsljus och bra ventilation. Vi fick också en bra mix av öppna kontorsytor, små och stora mötesrum och generösa ytor för social samverkan. Det blir ju härligare att vara på jobbet om kontoret är snyggt, flexibelt och hemtrevligt.

Läs mer om Yellon

Ola Mohlin, ägare av reklambyrån Bästa kompisar

Varför valde ni Södertull?
Dels för att centrum i Malmö förändras och Södertull är ett av de områdena som känns up- and coming. Här ligger väldigt många restauranger och platsen har mycket puls som vi vill åt. Ska du jobba kreativt är det ofta positivt att ha puls och olika intryck runt omkring dig. Plus att andra hygienfaktorer kändes rätt, som att det finns parkering nere i källaren och även smidig lösning för besöksparkering. Kommunikationsmässigt är det smidigt oavsett om du tar cykeln, bussen eller tåget till jobbet.

Vad är det som gör att Södertull passar er?
Det är viktigt för oss att sitta centralt. Jämfört med Hyllie som aldrig riktigt kändes aktuellt för oss. Vi vill vara en arbetsplats som lockar många unga anställda, och då är det enklare att vara lokaliserade centralt. Vi har Triangeln 500 meter bort om man kommer med tåg och Stortorget med alla bussar runt hörnet så det är smidigt oavsett var man pendlar ifrån.

Vilka fördelar upplever ni nu när ni lärt känna området?
Vi satt precis bredvid Lilla torg tidigare så det är ingen direkt revolution för oss att det finns lunchrestauranger utanför dörren – det hade vi redan innan. Men vi känner att Södertull är på väg att bli det nya Lilla torg, som restaurang- och krogcentrumet i Malmö.

Läs mer om Bästa kompisar