Gamla staden – 500 år av folkliv och myller

Mitt i centrala Malmö hittar du Gamla staden – det myllrande historiska hjärtat och den stadsdel där Malmö formades redan på 1500-talet.

Gamla staden – en stolt och anrik mittpunkt

Med start vid Stortorget via Lilla torg och Södergatan ringar Gamla staden in ett av Malmös bästa utbud av shopping och upplevelse. Ett stolt och karaktäristiskt område som än idag kokar av liv och rörelse. Hit kommer man för att strosa bland inspirerande butiker och att få smaka på det goda i livet.

Kontorsläge Gamla staden – för dig som vill känna dig utvald och speciell

Här kan vi erbjuda spännande kontorslokaler i våra fastigheter på Stortorget, Södergatan, Lilla torg och Skomakaregatan. I Gamla staden samlas verksamheter från en bred mix av branscher, och läget gör det enkelt att ta en kreativ paus mellan möten med stilsäker shopping och unika smakupplevelser utanför dörren. Oavsett om det handlar om shopping, gastronomi, kultur eller umgänge finns här spännande platser som adderar värde till dagen.

Är du här känner du dig utvald och speciell – välkommen till Gamla staden!

Se våra lediga lokaler här

Boka möte – Gamla staden

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och bokar en tid för visning.

15 000
människor passerar dagligen
5
minuters promenad till grönområde
18 000
kvadratmeter kontor
1 200
arbetsplatser finns i området.

4 anledningar till varför ni ska välja Gamla staden

1

Läget – mitt på Malmös paradgata

Här arbetar du så centralt det går i Malmö, precis vid stilsäkra paradgatan Södergatan med shopping och restaurangliv utanför dörren. Puls från morgonkaffet till afterworken i krog- och nattlivsmeckat Lilla Torg.

2

Kommunikationer

Gamla staden ligger bara ett stenkast från Centralstationen, Malmös självklara kommunikationsnav. Härifrån går bussar, lokaltåg och tåg som tar dig långt ut i världen. Bästa sättet att ta sig fram i Gamla staden är annars att strosa och uppleva atmosfären.

3

Lokaler för alla smaker

I Gamla staden har Vasakronan sju fastigheter med cirka 18 000 kvm kontorslokaler – här finns det en lokal för alla behov. Skräddarsytt eller en helt färdig Smart & klart-lokal redo för inflyttning.

4

Kreativt område

Välkommen till en plats som vågar visa vägen – här möts kreativitet och ambition. Och här bjuds det på många nya upplevelser som förgyller och adderar värde till din arbetsdag.

Träffa några av våra hyresgäster i Gamla staden

Varför Gamla staden?

Stortorget 29

”Vi har en uttalad strategi att på varje ort befinna oss mitt i stadskärnan. Vi väljer därför de mest centrala stadsdelarna där man har tillgång till bra service, tillgång till ett stort utbud av lunchrestauranger och att man enkelt ska kunna göra ett ärende på stan under dagen.”

Peter Elgåker, regionansvarig, Consid

Läs fem snabba frågor till Consid

Fördelar med Gamla staden

Stortorget 29

”Gamla staden har allt vi behöver, bra restauranger och ställen av ta en after work på. Med Lilla torg 25 meter bort, så har vi ett grymt after work-läge. Det är något som verkligen bygger en bra känsla när du ska rekrytera – att vi har trevliga lokaler på ett centralt och attraktivt läge. Det kan vi verkligen påstå.”

Fredrik Thorgren, CEO, Ganthor

Läs fem snabba frågor till Ganthor

Läget och kommunikationer

  • 5 minuters gångavstånd till Malmö C
  • Du är mitt i city
  • 3 minuter till parkering
  • 5 minuter till grönstråk för jogging/promenad

Några av våra lediga lokaler i Gamla staden

-> Jag vill se fler Lediga lokaler i Malmö  

Jag pratar gärna om Gamla staden.
Har du några frågor? Kontakta mig!

Anneli Dahl

Uthyrningschef 070-961 84 02 · 040-691 71 58