Allt du behöver veta om arbetsplatsstrategi

Vad är en arbetsplatsstrategi och varför behövs den? Här samlar vi vår egen och andras kunskap om hur en framgångsrik arbetsplatsprocess kan se ut. Vi delar med av oss av våra egna tips, men även samtal med andra parter från olika verksamheter. Kontor berör och påverkar oss alla.

En värdefull process med medvetna beslut

I en tid av förändring funderar allt fler på hur kontoret bäst bör utformas. Frågorna är många: Hur kan arbetsplatsen stödja ett alltmer digitaliserat och mobilt arbetsliv? Öka både nytänkande och effektivitet? Stärka en hållbar företagskultur och stötta ledarskapet? Förmedla bilden av en attraktiv arbetsgivare. Bidra till arbetsglädje?

Kort sagt, hur kan arbetsplatsen vara långsiktigt framgångsrik? Vi på Vasakronan deltar ofta i dessa samtal. Bidrar gärna med vår stora erfarenhet, men undviker också tvärsäkra svar. Ingen organisation är den andra lik.

Vi hjälper er att utforska vägen framåt och tillsammans med er gradvis forma er nya arbetsplatsstrategi. En intressant och alltid fruktbar process.

Ta del av vår och andras kunskap: 

 • Lyssna på åtta beslutsfattare som samtalar om arbetsplatsens betydelse och roll som ledarskapsverktyg, hur man kan skapa en hybrid arbetsplatsstrategi och om teknologi som driver arbetsplatsen framåt.
 • Se vårt senaste webbinarium som undersöker frågan om kontorets roll och funktion nu när vi vant sig vid flexibilitet i livspusslet. Hur har förändringen påverkat och hur ser en framgångsrik arbetsplatsprocess ut?
 • Ladda ner konkreta tips, intervjuer och korta fakta om de viktigaste stegen till en framgångsrik arbetsplatsstrategi.

Mitt i den stora kontorsevolutionen – vart är vi på väg?

Kontorets roll och funktion är under prövning, och medarbetarna har vant sig vid flexibilitet i livspusslet. Vilken roll får kontoret nu? Hur har förändringen påverkat och hur ser en framgångsrik arbetsplatsprocess ut?

Det är några av de frågor som vi ställer till Gabriella Ekström, HR & Communication Manager på Dentsu Sweden, Lennart Hedström, vd på TRR och Olle Rydqvist, medgrundare på PE Accounting inför webbinariet.

I panelen delar Annalena Norhammar och Thomas Nathorst-Böös, båda erfarna organisations- och förändringskonsulter, med sig av sina erfarenheter av arbetsplatsstrategier, processer och förändringsresor.

Webbinariet sändes den 30:e november 2021.

Kontoret, hemma eller en hybrid? Var jobbar vi imorgon?

Funderar ni, liksom många andra företag, på hur ni ska arbeta framöver? Hur arbete på distans kombineras med arbete på kontoret? Vilka möjligheter och smarta lösningar som finns för att skapa större valfrihet?

Nyligen samlade vi åtta beslutsfattare från olika företag, för att samtala om arbetsplatsens betydelse och roll som ledarskapsverktyg. Lyssna på deras tankar om en hybrid arbetsplats.

 • Louise Svensson, HR-chef, AP7
 • Charlotte Wwiebe, Global Sustainability Director, TUI
 • Joakim Hörwing, Styrelsordförande, Capacent
 • Ewa Buhre Gidlöf, CFO, Åhléns
 • Klas Stylander, Vice vd, AGA/Linde
 • Per Adolfsson, Vd, Softronic
 • Ulrika Bragg, Vd, Försäkringsgirot
 • Jonas Jakstad. SVP Global Operations, Tobii

Här har vi samlat filmer från samtalet

Funderar ni på ert framtida kontor?

Tveka inte att kontakta Britt om ni vill ha ett bollplank.

Britt Lindqvist

Chef affärsutveckling

Sugen på mer läsning om arbetsplatsstrategi?

Vad är en arbetsplatsstrategi?

Vilken arbetsplatsstrategi är rätt nu?

Kontorets tre viktigaste delar