Uppsalas bästa shopping

Gågatan i Uppsala är stadens pulsåder med ultimata lägen i gatuplan för inspiration och shopping. Här rör sig närmare nio miljoner besökare varje år. Med omkring 70 butiker är Gågatan i Uppsala är ett av de populäraste stråken i stan.

Jag vill kontakta en uthyrare

Allt är nära i Uppsala

Uppsala city är litet, levande och promenadvänligt. Allt finns nära. Det här är en stad att strosa i. Och den långa Gågatan lockar många shoppingsugna. Här finns någonting för alla smaker.

Från Svartbäcksgatan lugna början med älskade caféer och det stora Stadsbiblioteket ökar pulsen snabbt när man rör sig mot Stora Torget. Gågatan, som stäcker sig över torget vidare in på Kungsängsgatan, är nämligen fylld av alla de varumärken du förväntar dig i en shoppingstad. Här hittar du kedjor som Zara, H&M, Indiska och Hemtex intill välfyllda gallerior och varuhus. Allt varvat med lokala aktörer, restauranger och konditorier. Och mer därtill.

Stråket lockar nästan nio miljoner besökare varje år. Det skvallrar om att detta är en av Uppsalas absoluta favoritgator.

Vasakronan äger fastigheter med omkring 60 butiker längs gågatan Svartbäcksgatan – Kungsängsgatan.

70
butiker, caféer och restauranger
8,7
miljoner som besöker stråket varje år
553
meter gågata med bilfri shopping

Gågatan och grannarna

Vi på Vasakronan vet att det är de som finns i ett område som gör platsen. Möt några av gågatans grannar som fyller området med liv och rörelse. Bokstavligen.

Alewalds

Ett stenkast från Gågatan ligger butiken för den som inte gillar att sitta stilla. Hos Alewalds finns allt för en aktiv livsstil. För vandringen, rullskidskoturen och skidbacken. Och det märks. Trots barmark så långt ögat når är det inte ovanligt att du hittar en snöhög utanför Alewalds. Hur ska man annars marknadsföra ett par skidor inför säsongen?

Will & The Elephant

Glädje på lösvikt. Det var konceptet när Will & The Elephant öppnade sin nya glassbutik i Uppsala. Här flyttade de in i en popup-lokal i gatuplan mitt på nyrenoverade gågatan i Uppsala. Att vara på tillfälligt besök i en popup-lokal är perfekt för en verksamhet som har sin högsäsong under vår och sommar.

Sugen på mer glass?

Här öppnar något nytt. Igen. Och igen.

På Gågatan i Uppsala har våra hyresgäster en tendens att stanna. Och trivas. Toppen, tycker vi. Men vi vill också ge fler chansen att möta gatan. Enkelt. Därför skapade vi Open Spot.

Dyk upp. Nå ut. Skapa kontakt. Open Spot är ett nytt popup-koncept som erbjuder mötesplatser i absolut bästa läge. Bara att öppna upp och bjuda in till er värld. Det här är den perfekta platsen för lansering av nya produkter, öka försäljningen under högsäsong, möta en ny kundgrupp eller helt enkelt bara hänga med era kunder på riktigt. Kungsängsgatan 5 har vi reserverat för tillfälliga besök.

Nyfiken på Open Spot? Klicka här!

Gågatan är lite av Uppsalas hjärta. Eller vardagsrum. Här kan man inspireras, shoppa eller bara strosa.

Sara Rääf, affärsutvecklare handel Uppsala

Vill du veta mer om handelsdestinationen Uppsala och vad vi kan erbjuda där?
Kontakta oss!

Sara Rääf

Affärsansvarig handel 070-880 38 60 · 018-489 20 23