Stockholm, Kista

Kista Science Tower


  • Adresser: Kista Science Tower / Färögatan 33 (Huvudentré) / Hanstavägen 11, 21, 27, 29
  • Byggt/ombyggt: 2002/
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2019)
  • Kontor: 41 261 m2
  • Butik: 4 277 m2
  • Övrigt: 1 944 m2
  • Arkitekt: White Arkitekter

Fastighetens historia

Kista Science Tower är resultatet av en arkitekturtävling med målet att skapa en byggnad som skulle spegla den högteknologiska utvecklingen i Kista. Tävlingen vanns av White Arkitekter och bygget startade år 2000 och stod klart i slutet av 2002.

Vasakronan förvärvade fastigheten år 2004.

Om fastigheten

Det strategiska läget mellan city och norra delarna av Stockholm gör Kista unikt. I området finns allt – restauranger, service, motion & träning, parkområde och en av Sveriges största gallerior. De kommande åren ska mer blandstad skapas och nya bostäder byggas.

All service i huset och smidiga kommunikationer
Kommunikationerna är mycket goda med tunnelbanan på bara några minuters promenadavstånd. I huset finns det mesta ni som hyresgäst behöver, parkering för cyklar och bilar samt gemensamma terrasser. Byggnadernas arkitektur ger rakt igenom ljusa och luftiga arbetsytor. Kista Science Tower har modern teknik och är miljöcertifierat med LEED guld. Välkommen!

Komplettera kontoret med arbetsplatser i city
Som kund hos oss finns även möjlighet att komplettera kontoret med arbetsplatser mitt i city.
Läs mer på vasakronan.se/arena

Välkommen till Kista Science Tower !

Service i närområdet

Det finns ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, hotell och biosalonger m.m. i närområdet till Kista Science Tower.

Kista Galleria

I Kista Galleria finns det ca 180 butiker med alltifrån mode till inrednings-, teknik- och livsmedelsbutiker. Vidare erbjuds ett av Sveriges största utbud inom food & beverage. I gallerian finns även hotell och en större biograf med 11 salonger.
För mer information besök gallerians hemsida, www.kistagalleria.se

Träning och hälsa
Det finns gott om träningsmöjligheter. Du har Fitness24Seven i Kista Science Tower, Friskis&Svettis i grannhuset Kista Entré och SATS i Kista Galleria. Dessutom ligger Igelbäckens naturreservat alldeles intill med mängder av löpspår och naturstigar.

Hotell
I Kista finns flera hotell bl a:
Scandic Victoria Tower
Scandic Kista
Memory Hotel
Connect Hotel Kista
Comfort Hotel Kista
The Studio Hotel
AC by Marriott i Stockholm Kista. (Hotellet planeras vara färdigställt Q2, 2023)
I grannhuset Kista Entré finns dessutom 7 st hotellrum att hyra, främst för hyresgästerna i huset. För bokning kontakta receptionen i Kista Entré, 08-5229 1002.

Bio
Biografen i Kista är SF Bio:s näst största i Stockholm med 11 salonger, totalt ca 1 500 platser. Alla salongerna håller högsta klass med digitalt ljud, stor duk och bekväma fåtöljer med ett extra stort benutrymme för att erbjuda besökarna bästa möjliga film- och biografupplevelse.För mer information, besök: SF Bio Kista

Bibliotek
Kista bibliotek och lärcenter.För mer information, besök: Kista bibliotek

Kistamässan
Med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i Kista Science City blir Kistamässan ett perfekt forum för professionella möten och kreativa evenemang. Planerar du ett företagsevent, en internationell kongress, bankett eller kanske ett styrelsemöte? På Kistamässan hittar du moderna, flexibla lokaler för både det lilla och det stora mötet.
För mer information, www.kistamassan.com

Kommunikationer

BIL
Kista ligger nära de stora trafiklederna E4 och E18. Till centrala Stockholm tar resan cirka 15 minuter. Förbifart Stockholm kommer när den är klar om några år att ha en anslutning nära Kista Science City.

TUNNELBANA
Till Kista T-banestation är det cirka 3 minuters promenad genom Kista Galleria och till T-centralen tar resan cirka 15 minuter. Norrut kommer linjen att förlängas och kopplas ihop med Barkarby Station.

PENDELTÅG
Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med pendeltåget tar det sen cirka 12 minuter till Stockholms central, eller ca 25 minuter till Arlanda.

BUSSAR
Från Kista Centrum går flertalet bussar (ca 15-tal busslinjer). Med bussarna når du exempel Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd.

FLYGBUSSAR
Flygbussen mellan Arlanda och Brommaplan trafikeras nu igen och har en hållplats utanför Kista Science Tower på Danmarksgatan/Ärvingevägen samt vid Kista centrum.

TVÄRBANA
Tvärbanan norrgående är under utveckling och sträckningen till Helenelund via Kista Galleria beräknas vara klar 2025, därmed får man access via spårväg till bl.a Bromma flygplats.

Parkering & laddplatser

I Kista Science Tower finns totalt ca 1 100 parkeringsplatser fördelade på en utomhusparkering och en inomhusparkering i garageplan 0, 1 och 2. Garageinfarten ligger på Hanstavägen 29 samt Danmarksgatan 7 (maxhöjd garageinfart 2,25 m).

Genom ett samarbete med Kista Galleria ingår även Kista Gallerias parkeringsanläggning i parkeringspoolen under kontorstid.

Allmänt om parkeringssystemet
Parkeringsanläggningen är ihopkopplad med ett automatiskt parkeringssystem. Systemet läser med kameror av registreringsnumret på bilen och med detta avgör om bilen är registrerad på ett avtal eller om parkeringsavgift ska betalas. 

Man kan stå på samtliga platser i Kista Science Tower mellan 05.00 och 23.00, övrig tid gäller parkeringsförbud.

Garaget är öppet alla dagar mellan 05:00 och 23:00, övrig tid sker infart från Hanstavägen, nyckelkort måste blippas vid infart. Utfart kan ske dygnet runt utan kort.

Vid frågor angående uthyrning, parkeringstillstånd, avisering med mera kontakta ParkingPartner på tel 08-120 305 94, uthyrning@parkingpartner.se

Vid frågor angående det automatiska parkeringssystemet med registrering av bilens registreringsnummer kontakta Parkman på tel 08-734 90 00, info@parkman.nu

Poolparkering
Poolparkering innebär att hyresgästen hyr ett antal platser i pool d v s inga bestämda platser utan man ställer sig där det finns plats. Det innebär också att hyresgästen kan koppla fler nyttjare av platserna än de platser som hyrs.

Fasta platser på plan 2
Hyresgästen hyr en bestämd plats som Vasakronan märker upp som reserverad på plan 2. Detta plan har allmänheten inte tillgång till.

Markparkering poolplatser
Hyresgästen hyr poolplats på mark. Infart till markparkering sker från Danmarksgatan. Inga motorvärmaruttag ingår. I Kista Galleria kan man endast parkera vardagar mellan 06.00 – 18.00.

Poolparkering i garage plan 0, 1
Hyresgästen hyr poolplats i garaget plan 0, 1 och markparkering. I Kista Galleria kan man endast parkera vardagar mellan 06.00 – 18.00.

Laddparkering plan 2
Hyresgästen hyr en bestämd plats med el-laddare. Laddaren startas genom appen EpSpot.

Laddparkering Plan 0
Laddparkeringen på plan 0 hanteras utöver poolparkeringen.

För att nyttja laddparkeringen måste man ladda ner appen EpSpot för att starta laddningen.

Vilka får hyra parkeringsplatser?
Vasakronan hyr endast ut till de företag som är hyresgäster i antingen Kista Science Tower eller i Kista Entré.

Start av laddare på laddparkering
Alla laddstolpar startas i appen EpSpot. Appen hittas i APP store/Google play och finns både för IOS och Android.
I appen startar man ett konto, därefter kan man börja ladda. På laddaren finns det en QR-kod som man scannar via appen för att starta laddningen.

Inpassering
När ett avtal om parkering har tecknats kontakta Parkman på info@parkman.nu eller 08-734 90 00 för att registrera en användare för att administrera accessen till era parkeringsplatser.

Den garageansvarige på företaget bestämmer vilka som skall ha access till de hyrda parkeringsplatserna genom att skicka ut en länk för registrering till mitt.parkman.nu. Där får man ett digitalt tillstånd för parkering och lägger till den eller de registreringsnummer för bilar som man nyttjar.

Priser
Markparkering med tillgång till Kista Galleria, 12 000 kr per plats och år plus moms.

Poolparkering plan 0,1 och med tillgång till markparkering och Kista Galleria, 16 800 kr per plats och år plus moms.

Fasta platser plan 2, 21 000 kr per plats och år plus moms.

Laddplatser plan 2, 30 000 kr per plats och år plus moms.

Laddplatser plan 0, 8 kr per timme plus moms, betalas direkt i appen.

Det går även att hyra platser med enbart tillgång till Kista Galleria för 12 000 kr per plats och år plus moms.

Dina kontaktpersoner