Stockholm, Kista
Kista Science Tower
 • Adresser:
  Kista Science Tower / Färögatan 33 (Huvudentré) / Hanstavägen 11, 21, 27, 29
 • Byggt/ombyggt:
  2003/
 • Miljöcertifiering:
  LEED Guld (2014)
 • Kontor:
  40 724 m2
 • Butik:
  3 018 m2
 • Övrigt:
  5 062 m2
 • Arkitekt:
  White Arkitekter

Om fastigheten

Kista Science Tower är med sina 32 våningar Sveriges högsta kontorsbyggnad och ett av Stockholms mest kända landmärken. Fastigheten består av sex kontorsbyggnader, varav den högsta är 160 meter. Byggnadernas triangulära och spännande arkitektur innebär att alla arbetsytor blir ljusa och luftiga. Högst upp i den 160 meter höga byggnaden finns en takterras med utsikt över stora delar av Stockholm. På våning 4 finns ännu en terrass med utemöbler som nås via restaurangen i byggnaden.

Kista Science Tower är miljöcertifierat med LEED guld. Läs mer om LEED på Sweden Green Builiding Councils hemsida

 • Mer än bara ett kontor. Välkommen till välkända Kista Science Tower med all tänkbar service!

Service i närområdet

Det finns ett brett utbud av restauranger, caféer, butiker, hotell och biosalonger m.m. i närområdet till Kista Science Tower.

Kista Galleria
I Kista Galleria finns det ca 180 butiker med alltifrån mode till inrednings-, teknik- och livsmedelsbutiker. Vidare erbjuds ett av Sveriges största utbud inom food & beverage. I gallerian finns även hotell och en större biograf med 11 salonger.

För mer information besök deras hemsida, www.kistagalleria.se

Kistamässan
Med sin strategiska placering och geografiska lättillgänglighet i Kista Science City blir Kistamässan ett perfekt forum för professionella möten och kreativa evenemang. Planerar du ett företagsevent, en internationell kongress, bankett eller kanske ett styrelsemöte? På Kistamässan hittar du moderna, flexibla lokaler för både det lilla och det stora mötet.

För mer information, www.kistamassan.com
Bibliotek
Kista bibliotek och lärcenter.
För mer information, besök: Kista bibliotek

Bio
Biografen i Kista är SF Bio:s näst största i Stockholm med 11 salonger, totalt ca 1 500 platser. Alla salongerna håller högsta klass med digitalt ljud, stor duk och bekväma fåtöljer med ett extra stort benutrymme för att erbjuda besökarna bästa möjliga film- och biografupplevelse.

För mer information, besök: SF Bio Kista

Hotell
I Kista finns ett antal olika hotell bl.a:

Scandic Victoria Tower

Scandic Kista
Stayat Hotel Apartments

Kommunikationer

Tunnelbana
 Med tunnelbanans blå linje (mot Akalla) tar det ca 16 minuter från T-centralen. Tunnelbanan avgår var 6:e minut i högtrafik och var 10:e minut i lågtrafik. Efter 20.00 var 15:e minut. Från tunnelbanan går du 300 meter genom Kista Galleria för att komma till Kista Science Tower.

Pendeltåg
 Till Helenelunds pendeltågstation är det en promenad på ca 12 minuter. Med pendeln tar det 14 minuter till Stockholms central.

Bussar
Från Kista Centrum går flertalet bussar som medför mycket bra tvärkommunikation. Med bussarna når du exempel Barkarby, Spånga, Bromma, Täby, Sollentuna och Danderyd.

Exempel på busslinjer genom Kista:

155 Brommaplan   
627 Täby – Mörby  
518 Vällingby/Barkarby  
178 Mörby/Helenelund   
179 Sollentuna–Vällingby  
514 Sollentuna–Spånga  
603 Danderyd/Mörby–Helenelund 
537 Upplands Väsby  
554 Bro/Kungsängen  
197 Centralen–Solna (natt)  
517 Spånga/Tensta  
554 Råby    
683 Mörby C –Jakobsberg  
Flygbussar

 Flygbussen till Arlanda och Brommaplan har en hållplats utanför Kista Science Tower på Danmarksgatan samt vid Kista centrum.

Tidtabeller och övrig info framgår av SL:s hemsida.

Parkering

I Kista Science Tower finns totalt ca 1 100 parkeringsplatser fördelade på en utomhusparkering och en inomhusparkering i garageplan 0, 1 och 2. Garageinfarten ligger på Hanstavägen 29 samt Danmarksgatan 7 (maxhöjd garageinfart 2,25 m).

Genom ett samarbete med Kista Galleria ingår även Kista Gallerias parkeringsanläggning i parkeringspoolen under kontorstid.

Allmänt om parkeringssystemet
Parkeringsanläggningen är ihopkopplad med ett automatiskt parkeringssystem. Systemet läser med kameror av registreringsnumret på bilen och med detta avgör om bilen är registrerad på ett avtal eller om parkeringsavgift ska betalas. 

Man kan stå på samtliga platser i Kista Science Tower hela dygnet.

Garatet är öppet alla dagar mellan 05:00 och 23:00, övrig tid sker infart från Hanstavägen nyckelkort måste blippas vid infart. Utfart kan ske dygnet runt utan kort.

Vid frågor angående uthyrning, parkeringstillstånd, avisering med mera kontakta ParkingPartner på tel 08-120 305 94, uthyrning@parkingpartner.se

Vid frågor angående det automatiska parkeringssystemet med registrering av bilens registreringsnummer kontakta Parkman på tel 08-734 90 00, info@parkman.nu

Poolparkering
Poolparkering innebär att hyresgästen hyr ett antal platser i pool d v s inga bestämda platser utan man ställer sig där det finns plats. Det innebär också att hyresgästen kan koppla fler nyttjare av platserna än de platser som hyrs.

Fasta platser på plan 2
Hyresgästen hyr en bestämd plats som Vasakronan märker upp som reserverad på plan 2. Detta plan har allmänheten inte tillgång till.

Markparkering poolplatser
Hyresgästen hyr poolplats på mark. Infart till markparkering sker från Danmarksgatan. Inga motorvärmaruttag ingår. I Kista Galleria kan man endast parkera vardagar mellan 06.00 – 18.00.

Poolparkering i garage plan 0, 1
Hyresgästen hyr poolplats i garaget plan 0, 1 och markparkering. I Kista Galleria kan man endast parkera vardagar mellan 06.00 – 18.00.

Vilka får hyra parkeringsplatser?
Vasakronan hyr endast ut till de företag som är hyresgäster i antingen Kista Science Tower eller i Kista Entré.

Inpassering
När ett avtal om parkering har tecknats kontakta Parkman på info@parkman.nu eller 08-734 90 00 för att registrera en användare för att administrera accessen till era parkeringsplatser.

Den garageansvarige på företaget bestämmer vilka som skall ha access till de hyrda parkeringsplatserna genom att skicka ut en länk för registrering till mitt.parkman.nu. Där får man ett digitalt tillstånd för parkering och lägger till den eller de registreringsnummer för bilar som man nyttjar.

Priser
Markparkering med tillgång till Kista Galleria, 12 000 kr per plats och år plus moms. Poolparkering plan 0,1 och med tillgång till markparkering och Kista Galleria, 16 800 kr per plats och år plus moms. Fasta platser plan 2, 21 000 kr per plats och år plus moms. Det går även att hyra platser med enbart tillgång till Kista Galleria för 12 000 kr per plats och år plus moms.

Fastighetens historia

Kista Science Tower är resultatet utav en arkitekturtävling där det skulle skapas en byggnad som speglar den högteknologiska utvecklingen i Kista. Tävlingen vanns av White Arkitekter och bygget startade år 2000 och stod klart i slutet av 2002.

Vasakronan förvärvade fastigheten år 2004.