Malmö, Nyhamnen

Bylgia 1


  • Adresser: Hans Michelsengatan 2A / Hans Michelsengatan 2B / Skeppsbron 17
  • Byggt/ombyggt: 1957/1998/2004
  • Miljöcertifiering: LEED Guld (2022)
  • Kontor: 8 078 m2
  • Övrigt: 545 m2
  • Arkitekt: Hans Westman
För hyresgäster

Fastighetens historia

Namnet Bylgia betyder bölja och det är sannolikt närheten till havet som gett fastighetens dess namn.

Fastigheten byggdes 1957 på uppdrag av Sjöförsäkringsaktiebolaget Öresund. I slutet av 1960-talet blev försäkringsaktiebolaget uppköpt av Skandia som valde att flytta all sin verksamhet i Malmö till detta hus. I december 2003 lämnade Skandia lokalerna och huset totalrenoverades.
I början av 1900-talet stod tomten grund för ett varmbadhus,dit malmöborna kunde komma och tvätta sig då det var få som hade möjlighet att göra det hemma.

Om fastigheten

Byggnaden från 1957 är miljöcertifierad med LEED Platinum och ligger 5-10 minuters gångavstånd till centrum. Nyhamnen i Malmö är minst sagt ett område under utveckling. Här finns redan nu möjlighet att hyra ljusa och flexibla kontor i vår fastighet som ligger mitt i detta spännande område – bara ett stenkast från Malmö Centralstation och centrum. 

En ny stadsdel utvecklas

Visionen är att Nyhamnen ska bli en ny levande stadsdel med kontor, gröna parker, bostäder, handel och service. Kajerna ska blir tillgängliga och attraktiva både för Malmöbor och tillfälliga besökare. Närheten till Centralstationen ger förutsättningar att skapa en hållbar stadsdel med goda regionala kommunikationer. När området är fullt utbyggt kommer det rymmas cirka 9000 bostäder och 21 000 arbetsplatser.
Läs mer om Kontorsläge Nyhamnen

Välkommen att boka en visning i våra fina lokaler!

Service i närområdet

Fastigheten har 5-10 minuters gångavstånd till centrum med hela dess utbud av restauranger, butiker och annan service.

Kommunikationer

Promenadavstånd till strategiska platser i Malmö:
Centralstationen – 5 minuter
Stortorget – 10 minuter
Gustav Adolfs Torg – 15 minuter

I nära anslutning till fastigheten finns busshållplatser med regelbundna avgångar. Information om buss- och tågtider finner du på Skånetrafikens hemsida. 

I nära anslutning till fastigheten finns hyrcyklar via Malmö by bike. På Malmö by bikes hemsida finns karta med tillgängliga stationer och cyklar i realtid. 

Parkering & laddplatser

På baksidan av fastigheten finns en parkering reserverad för hyresgästerna. Parkering på framsidan av fastigheten är inte tillåten. 

Från 1 Juli 2022 administreras alla garageplatser av Apcoa Parkering Sverige AB.

Kunder med rörliga parkeringsplatser måste registrera sina bilar i Apcoas serviceportal för att inte riskera att få en kontrollavgift. Varje hyrd plats ger möjlighet till max 5 registrerade bilar men endast en bil kan parkeras åt gången

Om du redan hyr plats i garaget och vill utöka antalet platser eller byta plats, vänligen maila vasakronan@apcoa.se.

Om du vill rapportera en felparkerad bil i något av våra garage, ring 08-55630670 (tonval 3)

Nya kunder kontaktar Apcoa på vasakronan@apcoa.se, på 08-55630670 (tonval 1) eller via chatt på www.apcoa.se. Mer information finns även tillgänglig på deras hemsida.

Dina kontaktpersoner

Katarina Lindeberg
Affärsansvarig kontor

070-230 33 68 · 040-691 71 37

Skicka e-post
Jonathan Wurmböck
Teknikansvarig

040-691 71 30

Skicka e-post