Två tusen röster om staden

Två tusen röster om staden

Förutsättningarna för svenska städer och stadskärnor har förändrats. Det som alltid har varit  städernas nav – handeln – är satt under kraftig press. Digitaliseringen och konsumenternas ökade intresse för tjänstekonsumtion medför en ny spelplan, som staden och alla dess aktörer måste förhålla sig till. Lyckligtvis är stadskärnan i grunden mottaglig för förändring. Men idag behöver den bli mer snabbfotad för att kunna möta invånarnas preferenser.

I den här rapporten har vi frågat 2000 medborgare vad de tycker om sin stadskärna, vi har samtalat med en rad experter och forskare om deras syn på staden och även gjort ett antal nedstamp internationellt för att titta på lyckade stadsutvecklingsprojekt. Mycket handlar om kvällstidsekonomi, trygga miljöer men också kreativ användning av stadens ytor.

Det mesta kan sammanfattas i ett enda ord: handlingskraft! På Vasakronan vill vi fortsätta att förändra genom egna initiativ men också genom att uppmuntra andra. Vi behöver ta ett grepp om våra städer för att inte tappa i attraktionskraft.

Du kan ladda ner rapporten “Den goda staden” här >>

Människor besöker staden för att ta del av utbudet av restauranger, kaféer och kultur. De vill också shoppa. För att möta den ökande konkurrensen måste staden bli ännu bättre på handel, annars är risken att den tappar i attraktionskraft.

Ur Vasakronans rapport "Den goda staden - om idéer, visioner och kraft att förändra", 2015

Rådgivning – att hitta din nya lokal

180 000 människor rör sig i våra kontor varje dag och ett antal miljoner i våra snart 800 butiker. Varje dag hittar ett par företag en ny kontors- eller butikslösning någonstans i våra fastigheter. För de flesta av dessa företag är det en ovanlig händelse, för oss är det vår vardag. Ställ tusen frågor, landa i ett svar – vi hjälper dig!

De här servicetjänsterna erbjuder vi

För att det dagliga arbetet ska fungera så enkelt som möjligt finns det många olika servicetjänster som kan underlätta. Här har vi samlat några av de vanligaste tjänsterna för dig som butiks- eller kontorshyresgäst. Vissa kan vi erbjuda, andra kan ni beställa via våra serviceleverantörer.

Startklart

Det är mycket som går fort nu. Det gör att lokalbehoven kan förändras snabbt och flexibilitet blir ett nyckelord. Det ser vi dagligen hos våra hyresgäster. Lösningen tycker vi är enkel, men smart. Hyr ett kontor som redan är färdigt, eller en popup-butik för en tillfällig kampanj.

In- & utflytt

Nu har du bestämt dig för ditt kontor. Då börjar det närma sig inflyttning. För att det ska gå så smidigt som möjligt för ert företag att fortsätta er verksamhet som vanligt har vi på Vasakronan tagit fram antal tjänster som hjälper dig att flytta in och komma på plats.