Sommar i Stockholm 2019

Träna utomhus, lyssna på musik, ät gott från världens alla hörn. Om du bestämt dig för hemester i sommar eller är på besök i Stockholm, finns det mycket du kan göra. Vasakronan arbetar med att skapa härliga destinationer och smultronställen i stadskärnorna. Här kommer ett axplock av allt som redan finns att ta del av.

Ta en burgare och sporta på Skrapans bakgård

I gallerian Skrapan på Södermalm är sommaren redan i full gång. På Skrapans bakgård finns en solig och skön samlingsplats uppbyggd och 8ft Burger serverar goda hamburgare. En park för parkour är uppbyggt och erbjuder träning för barn och ungdomar. Bakgården är öppen varje dag sju dagar i veckan fram till september. Friskis & Svettis håller några av sina träningspass ute på bakgården.

31 augusti är det sydamerikansk kräft-och grillskiva på Skrapans bakgård.

Följ Skrapan på Instagram för att hålla koll på vad som händer där!

Ännu mer info om Söders skönaste häng… 

Slappna av på Hötorgsterrassen –  en grön oas bland skyskraporna

Succén Hötorgsterrassen, mitt i Stockholms city, är inne på sin femte säsong. Den gröna oasen är ett poppis häng som bjuder på street food, träning, barnaktiviteter, stadsodling, marknader, musik och kultur. Terrassen håller öppet ända till september. Adressen är Sveavägen 17. Enklast kommer du hit genom att ta trappen från Mäster Samuelsgatan. Det finns även en tillgänglighetsentré. Klicka här för vägbeskrivning.

Missa inte Thai Streetfood Festival den 28-29 juni!

Följ Hötorgsterrassen på Instagram!

 Här är listan till samtliga evenemang sommaren 2019

 

Lär dig mer om urban hållbarhet

På taket till restaurang K-märkt i Garnisonen på Östermalm finns en lite gömd pärla. Här har Vasakronan tillsammans med Bee Urban skapat en grönskande mötesplats. Ett bidrag inte bara till människors välbefinnande utan som också visar värdet av biologisk mångfald. Terrassen är ett showroom för hållbar stadsutveckling och odlingar med grönsaker, frukt, bär och blommor. Ett underbart ställe att bara hänga på. Mitt i stan och helt grönt och skönt.

Följ Bee Urban på Instagram!

Besök matmetropolen Kista Streetfood Park

I Grönlandsparken i Kista, norr om Stockholm, är Kista Streetfood Park igång. Här finns olika food trucks som serverar mat från olika delar av världen. Du kan också fika i parken och testa att åka skateboard.

Här kan du läsa mer om vad som finns att göra i parken!

För mer info, se Kista Streetfood Park på Instagram!

Sommar på Sergels torg

I sommar kommer det att hända grejer på Sergels torg – Stockholms svart-vitrutiga hjärta. Konstutställning, konserter, teater och familjeprogram med spännande besök är några av de aktiviteter som kommer äga rum i Stockholm City.  När det är lite lugnare kan du slå dig ner i en av solstolarna som står på torget.

Fullständigt schema över sommarens aktiviteter hittar du här.

Trevlig sommar! 

Nyfiken på varför Vasakronan är så engagerade i stadsutveckling?
Ta ett snack med Anna Nordin som kan allt om city.

Anna Nordin

Chef Stockholm 073-046 56 02