Välkomna till Det Arroganta Svinet och Kista Innovation Park!

I Kista driver vi utvecklingen framåt tillsammans med andra fastighetsägare och intressenter genom The Kloud. The Kloud är ett initiativ för framtidens Kista där människor, företag, konst och vetenskap ska ha plats att växa och blomstra. Några exempel är nyöppnade Kista Innovation Park och BBQ-restaurangen Det Arroganta Svinet.

Det Arroganta Svinet, en omtalad BBQ-restaurang som startade i en bilverkstad i Jordbro och vars ”brisket”, oxbringa, lockar besökare från hela världen.
– Jag har stora förväntningar på Kista. Etableringen innebär helt nya möjligheter för mig, säger ägaren Tommy Granström.

Han fortsätter: Att jag står här nu, i en egen lokal belägen vid Kistagången som typ alla måste passera, dessutom med min logga i jätteformat på fasaden det känns rätt overkligt. Kan vi locka folk till en jävligt udda adress i Jordbro, vad kan vi då inte åstadkomma i Kista?! Mina förväntningar är enorma och nu vill jag verkligen bara öppna!

Karl Lindgren, områdeschef på Vasakronan, har också höga förväntningar på restaurangen:
– Det är inte bara ett nytt och spännande komplement till den breda matupplevelse som redan finns i Kista, det är även ett välkommet tillskott av liv och rörelse runt Kistagången. Lokalen som ligger i ett före detta labb, har fräschats upp till en livlig och välkomnande barmiljö – Texas style. Under sommaren kommer restaurangen att fortsätta ut i en uteservering på området som vetter mot Grönlandsparken och blir därmed också en fin entré till Kista Innovation Park.

Tommy Granström, ägare till Det Arroganta Svinet, utanför den nyöppnade restaurangen i Kista.
Kista Innovation park ligger intill Grönlandsparken och är gratis för alla.

Kista Innovation Park

Med Kista Innovation Park har vi skapat en öppen plats för att utforska framtidens teknik, få röra på sig och möta andra. Tillsammans med Ericsson har vi haft självkörande bilar på plats. Varje måndag hålls det Qi-gong och varje fredag Yogapass i parken. På vår årliga cykeldag kan man få cykeln fixad, äta en god lunch och lyssna på härlig musik. Andra programpunkter i sommar är bland annat; House of music – testa på musik av olika slag, React performance – dansgrupp, Create n paint, Ståupp och Lego-event.

I en del av Kista Innovation Park finns boxparken, en plåtparken som kommer att fyllas med kreativa event, spel och AW:s från onsdag till fredag eftermiddag till sent på kvällen. I en annan del av parken hittar du mat-hubben Myllra där det finns pizza och hamburgare från Bram’s burgers att köpa.

Här kan du se alla kommande event i Kista.

Visionen för Kista

I Kista pågår ett stort stadsutvecklingsarbete där tiotusentals nya bostäder, nya arbetsplatser, utökad service och kreativa mötesplatser planeras. Vi vill skapa en stadslik miljö som lever dygnet runt och som ska attrahera människor från alla generationer.

Läs mer om utvecklingen i Kista.