Vasakronan lockar ännu en internationell spelare till Sergelhuset

Vasakronan lockar ännu en internationell spelare till Sergelhuset

Vasakronan har tecknat avtal med Amazon Web Services, AWS, om 6 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city. Det innebär att uthyrningsgraden för kontor når 92 procent.  

Mitt i Stockholms city vid Sergels Torg pågår omdaningen av Sergelhuset, en fastighet och ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter belägna längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

Det är sedan tidigare klart att spelutvecklaren King, revisions- och rådgivningsföretaget EY, advokatfirman DLA Piper samt Stureplansgruppen och restauranggruppen bakom bland annat Vassa Eggen etablerar sig i fastigheten. Nu är det klart att även AWS väljer Sergelhuset för sin nordiska verksamhet.

AWS hyr totalt 6 000 kvadratmeter kontor fördelat på tre plan, 9-11, med huvudentré från Malmskillnadsgatan.

Med uthyrningen når kontorsytorna i projektet en uthyrningsgrad om 92 procent. Endast sex stycken Smart & Klart, helt färdiga och inflyttningsbara kontor, återstår.

– Sergelhuset är Vasakronans största stadsutvecklingsprojekt. När fastigheten står klar hösten 2020 är det ett helt nytt kvarter med nytt innehåll som presenteras. Att öppna upp kvarteret och skapa mer liv och rörelse i området är ett löfte vi gett Stockholm stad. Med en bra hyresgästmix, restauranger, service och Arena, vårt eget coworking-koncept, levererar vi på det löftet, säger Johanna Skogestig, vd Vasakronan.

AWS flyttar in under 2021.

Klicka här för att läsa mer om utvecklingen av Sergelstan.

 

 

Johanna Skogestig
Verkställande direktör Johanna Skogestig 073-068 75 17 · 08-566 206 10 johanna.skogestig@vasakronan.se
Rebecca L Thorell
Kommunikationschef Rebecca L Thorell 072-222 15 09 · 08-566 205 09 rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se