Vasakronan hyr ut 8 300 kvm i Stockholm city

2024-03-21

Vasakronan har tecknat avtal med Nasdaq som hyr totalt 8 300 kvadratmeter i fastigheten Klara Zenit.

Klara Zenit är belägen ett stenkast från Centralstationen, Sergels torg och Sergelgatan och omfattar totalt nära 70 000 kvadratmeter, huvudsakligen moderna kontor men även handel i gatuplan och bostäder på taket. Bland hyresgästerna märks bland andra H&M, Truecaller, Vinnova, Clas Ohlson och Stadium.

Nu är det klart att även Nasdaq tar plats i huset och då med adress Mäster Samuelsgatan 56, runt hörnet från Drottninggatan. Nasdaq hyr totalt 8 300 kvadratmeter fördelat på tre plan och lämnar därmed sina befintliga lokaler i Värtahamnen.

– Läget har alltid varit centralt vid val av lokal. Idag är det om möjligt ännu viktigare. Man vill dessutom ha lokaler av hög kvalitet och befinna sig i ett sammanhang, en attraktiv miljö med ett stort utbud i närområdet. Allt detta kan vi erbjuda Nasdaq med valet av Klara Zenit, säger Anna Nordin, chef Stockholm Vasakronan.

Med förhyrningen till Nasdaq är Klara Zenit i princip fullt uthyrd. Nasdaq tillträder
den 1 april 2025.

Om Sergelstan

Om Klara Zenit

För mer information, vänligen kontakta:

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Klara Zenit

Klara Zenit

Fotograf: Gonzalo Irigoyen

Klara Zenit

Klara Zenit

Fotograf: Gonzalo Irigoyen

Anna Nordin

Anna Nordin

Fotograf: Gustav Kaiser

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges ledande fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 175 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 166 fastigheter med en total area på cirka 2,4 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Vårt uppdrag är att leverera en långsiktigt hög och stabil avkastning. Men aldrig på bekostnad av människor och miljö. Läs mer på www.vasakronan.se