Vasakronan hyr ut 2 700 kvm på Sergelgatan

2021-12-17

På Sergelgatan i centrala Stockholm planeras det nu för Spirit of__En plats för upplevelser med syftet att ge människor inspiration och kunskap att förverkliga sina drömmar.

På Sergelgatan pågår just nu en omfattande renovering. Utvecklingsarbetet görs inom ramen för befintlig detaljplan och målet är att skapa en modern och intressant plats som bjuder på folk och liv all tid på dygnet.

Den första etappen av renoveringen är avslutad och under 2021 har ett antal aktörer etablerat sig på Sergelgatan, däribland Designtorget, Bastard Burgers och Bockholmengruppen med sina restauranger Hötorgets kvarterskrog, Italienskan och takbaren La Terrazza.

Under första kvartalet 2022 öppnar Paradox sin första Skandinaviska destination med 1 000 kvadratmeter optiska illusioner och interaktiva upplevelser. Nu är det klart att även Spirit of__väljer Sergelgatan. Spirit of__kommer att bjuda besökarna på en palett av upplevelser i olika format oavsett om man söker en utställning, god mat och dryck, ett lugnande bibliotek eller en butik full av inspiration.

– Spirit of__blir tongivande för Sergelgatan. Konceptet är just nu under utveckling men klart är att Spirit of__kommer att bli en plats dit människor kan bege sig för att få både inspiration och kunskap att fylla livet med mål, mening och drömmar, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Bakom Spirit of__står en stark kvintett av framgångsrika entreprenörer med Jan Broman, medgrundare till bland annat Fotografiska, i spetsen. Uthyrningen omfattar 2 700 kvadratmeter fördelat på tre plan och öppnar i slutet av 2022.

Mer om Sergelgatan

För mer information, vänligen kontakta:

Ronald Bäckrud
Chef region Stockholm
Tel: 070-968 16 90
E-post: ronald.backrud@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Ronald Backrud 2

Ronald Backrud 2

Fotograf: Gustav Kaiser

Sergelgatan vy norrut wester elsner

Sergelgatan vy norrut wester elsner

Fotograf: Bild: Vasakronan, Wester Elsner

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 173 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 170 fastigheter med en total area på cirka 2,3 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se