Vasakronan hyr ut 2 500 kvm till IT-bolaget Sigma och fullföljer i och med det projekt Svea Artilleri

På Valhallavägen 117 i Svea Artilleri bygger Vasakronan två nya fastigheter om totalt
7 000 kvm kontor. Strax före jul tecknade Aon Sweden hyresavtal om det ena huset och nu hyr Sigma merparten av det andra. Vasakronan fullföljer därmed sitt tioåriga projekt att konvertera 20 000 kvm regemente till moderna kontor.

Att arbeta med egenutveckling i bra kontorslägen är en del av Vasakronans långsiktiga strategi och i Svea Artilleri har bolaget arbetat kontinuerligt i 10 års tid med utveckling av den nuvarande detaljplanen. Nu skapas ytterligare 7 000 kvm kontorslokaler fördelat på två karaktärsfulla kontorshus.

Johan Einarsson är projektutvecklare och jobbar med fastighetsutveckling på Vasakronan:

– Beslutet att bygga dessa två hus fattades under 2011 och jag har själv varit delaktig i projekt Svea Artilleri på olika sätt sedan 2005. Vi har skapat kontor och en miljö som känns riktigt bra och det har visat sig under resans gång att vi inte är ensamma om att tycka det. Intresset för området har varit stort hela tiden och inte minst för de här två husen.


Sedan projekt Svea Artilleri startade har bostadsbyggrätter (bl.a. Svea Torn) sålts och evakueringsuthyrning gjorts. Befintliga byggnader om 15 000 kvadratmeter har totalrenoverats och ett underjordiskt garage har byggts. Med bygget av de två nya halvmåneformade fastigheterna rundas projektet av.

Per Thiberg är chef fastighetsutveckling och uthyrning på Vasakronan:

– När det gäller egenutveckling måste man vara långsiktig och försiktig och Vasakronan bygger därför sällan på spekulation. I det här fallet gjorde vi ett undantag eftersom vi såg potentialen i att skapa två konkurrenskraftiga produkter i ett väldigt eftertraktat läge. Vår bedömning visade sig vara riktig. Med mer än ett år kvar till inflyttning återstår endast 1 000 kvm i det ena huset och 450 kvm i det andra att hyra ut. Det ger en uthyrningsgrad på 80 procent.

Sigmakoncernen erbjuder tjänster inom informationsteknologi, har 1 500 medarbetare i nio länder och är noterat på Nasdaq OMX Stockholm Small Caplista. Sigmas nya kontor i
kv Svea Artilleri möjliggör en sammanslagning av flera enheter inom koncernen som nu samlas under ett och samma tak.

För mer information, vänligen kontakta:  

Per Thiberg
Chef fastighetsutveckling och uthyrning
Tel: 070-211 91 92
E-post: per.thiberg@vasakronan.se    

Johan Einarsson
Projektutvecklare
Tel: 070-422 66 60
E-post: johan.einarsson@vasakronan.se