Vasakronan hyr ut 1 900 kvadratmeter i Malmö

2021-09-29

Det är it-företaget Atea som hyr två plan i nybyggda Priorn i centrala Malmö. Med förhyrningen är fastigheten i princip fullt uthyrd.

Mitt i staden, med omedelbar närhet till Triangelns tågstation och köpcentrum och med både Pildammsparken, Malmö Opera samt Malmö Konsthall som grannar, ligger fastigheten Priorn (Abbedissan 2).

Fastigheten stod klar 2020 och omfattar 13 000 kvadratmeter fördelat på sju våningar kontor, butikslokaler och garage samt takterrass. Här hyr sedan tidigare bland andra COWI, Region Skåne, RWE Renewables Sweden AB, Geshdo och arkitektbyrån Här!

När Atea, som idag har sitt kontor i samma område, flyttar in under första kvartalet 2022 blir Priorn hemvist för ytterligare 200 personer.

– Det är en god efterfrågan på den här typen av produkter i Malmö. Läget är svårslaget och lokalerna väl anpassade för att möta våra kunders behov. Fastigheten håller dessutom miljömässigt väldigt hög standard och är certifierad enligt LEED Platina, det bidrar starkt till attraktiviteten, säger Anna Stenkil, regionchef Malmö.

Priorn är ett bidrag på vägen till klimatneutralt byggande i staden och belönades nyligen med Malmö stads miljöbyggpris Gröna Lansen. I sin motivering lyfte juryn särskilt fastighetens klimatsmarta energilösning men även takträdgården, Sinnenas trädgård, på toppen av Region Skånes minnesklinik. Fastigheten är försedd med en geonergianläggning som producerar både värme och kyla lokalt. En lösning som inte bara försörjer Priorn utan även grannfastigheten.

Läs mer om Priorn

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Stenkil
Chef region Öresund
Tel: 070-241 48 93

E-post: anna.stenkil@vasakronan.se  
 

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Priorn Vasakronan Malmö

Priorn Vasakronan Malmö

Fotograf: Bild: Vasakronan

Anna stenkil vasakronan

Anna stenkil vasakronan

Fotograf: Bild: Vasakronan

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 170 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 170 fastigheter med en total area på cirka 2,3 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se