Sephora till Vasakronan och Göteborg

Till sommaren öppnar den internationella skönhetskedjan Sephora sin första butik i Göteborg. Adressen blir Kungsgatan 65, ett av stadens bästa shoppinglägen.

Kontraktet med Sephora omfattar 250 kvadratmeter butik i gatuplan på Kungsgatan 65 – ett av Göteborgs mest centrala shoppinglägen. Vägg i vägg ligger Kompassen och Fredsgatan och ett stenkast bort ligger både Perukmakaren och Arkaden– delar av centrala Göteborg som under senare år genomgått stora förändringar.

– Sedan 2011 har vi jobbat med projekt för att utveckla cityhandeln. Arkaden har renoverats och kvarteret Perukmakaren har genomgått en total omdaning. Just nu fokuserar vi på utvecklingen av Kompassen i hörnet Fredsgatan/Kungsgatan, säger Kristina Pettersson Post, chef region Göteborg.

Med omdaningen av Kompassen tillförs något som saknas i Göteborg idag. Det blir butiker med maximala skyltfönster från gatunivå och en våning upp, och samtliga butiker kommer att få entré från gatan.

Kompassen - framtida visionsbild
Även butiksmixen i Kompassen ska förändras och blir en blandning av befintliga och nya aktörer. Målsättningen är att skapa en riktigt stark handelsplats.

-Våra egna förväntningar på området var höga men intresset har visat sig vara ännu större. Sephoras satsning på Kungsgatan är ett uttryck för detta och vi är väldigt glada för det, säger Kristina Pettersson Post. Sephora bidrar på ett mycket bra sätt till butiksmixen i området.

Sephora har sedan tidigare tre butiker i Stockholm och en i Malmö.

För mer information, vänligen kontakta:

Kristina Pettersson Post
Chef region Göteborg
Tel: 070-211 91 92
E-post: kristina.pettersson.post@vasakronan.se

Rebecca Liljebladh Thorell
Projektledare, Kommunikation
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se