Paradox etablerar sin första Skandinaviska upplevelse på Sergelgatan i Stockholm

2021-07-02

Paradox bjuder på 1 000 kvadratmeter optiska illusioner, interaktiva och oväntade upplevelser. Det är en plats där alla – från yngst till äldst – får lära mer om hur hjärnan, människans visuella förmåga och uppfattning funderar. Allt på ett underhållande sätt. Bakom Paradox står grundarna av det välkända Museum of Illusions.

Paradox är grundat av Sakis Tanimanidis och Miltos Kambourides som tidigare arbetat med etableringen av Museum of Illusion som finns på drygt 30 platser runt om i världen. När man nu väljer att etablera Paradox i Skandinavien så väljer man Sergelgatan. Närmare bestämt i T-baneplan i det Hötorgshus som ligger närmast Hötorget.

Etableringen är ett resultat av att Vasakronan sedan en tid arbetar för att Sergelgatan ska återfå sin forna glans. Målet är att gatan ska bli ett upplevelsecentrum för Stockholms city. Konst, kultur och upplevelser av olika karaktär ska kombineras med mode, mat och dryck och omvandlingen pågår för fullt.

Med Konserthuset, Filmstaden Sergel, Hötorgshallen och designhotellet Haymarket i ena änden och Stadsteatern Kulturhuset i andra änden, har Sergelgatan en fin inramning och goda förutsättningar att bli en riktigt intressant plats med fokus på gastronomi, möten och upplevelser av olika slag. Efter en period av ombyggnation, börjar nu nya verksamheter flytta in.

Den 11 juni öppnade Bastard Burgers i hörnet Sveavägen/Hötorget och den 16 juni slog Bockholmengruppen upp dörrarna till Hötorgets kvarterskrog i hörnan Hötorget/Sergelgatan. I augusti öppnar Bockholmengruppen sin andra satsning på gatan, Italienskan, med tillhörande takterrass, Terazza.

I AMF Fastigheters femte Hötorgsskrapa öppnar under hösten 2021 dessutom Space, ett center för digital kultur med gaming, musik och content creation samt Avicii Experience.

– Sergelgatan har ett fantastiskt läge. 12 miljoner människor passerar varje år och 3 000 människor har sin arbetsplats i Hötorgsskraporna, det är svindlande siffror och människor som förtjänar en större upplevelse. Sergelgatan på god väg att bli en av Stockholms mest intressanta gator och vi märker intresset för den. Paradox är ett exempel på den typ av upplevelser som vi ser ska bidra till att göra Sergelgatan till en destination, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Paradox öppnar till årsskiftet 2021/2022.

Mer om hur Vasakronan utvecklar Sergelstan

För mer information, vänligen kontakta:

Ronald Bäckrud
Chef region Stockholm
Tel: 070-968 16 90
E-post: ronald.backrud@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

MOI Orlando Infinity Room MillennialGirls2

MOI Orlando Infinity Room MillennialGirls2

Fotograf: Paradox

DSC6733 copy

DSC6733 copy

Fotograf: Paradox

DSC7112 copy

DSC7112 copy

Fotograf: Paradox

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 165 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 170 fastigheter med en total area på cirka 2,3 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se