Ny restaurang till Folkungagatan 44, Stockholm

2023-01-31

Vasakronan har tecknat avtal med Urban Italian Group om 500 kvadratmeter restaurang i projektfastigheten kvarteret Nattugglan 14, hus 02, på Södermalm i Stockholm. Fastigheten är därmed fullt uthyrd.

På Folkungagatan 44 vid Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm har Vasakronan utvecklat en ny kontorsbyggnad med hög miljöprofil. Hus 02 omfattar totalt 15 000 kvadratmeter uthyrbar area och bland hyresgästerna finns bland andra Tyréns, Normative AB och Live Nation.

Nu är det klart att de får sällskap av Florentine – ett helt nytt restaurangkoncept skapat av grundarna till italienska Basta. Det blir enligt grundarna själva en modern trattoria och en hyllning till 1970-talets glamorösa Italien där gästerna utlovas en upplevelse och italienska matklassiker som tillagats med omsorg om både hantverk och råvaror.  

Florentine öppnar under april och kommer då att välkomna gäster både till lunch och middag.

– Vår vision för det här projektet har hela tiden varit att det skulle bli ett nytt inslag i Södermalms stadsbild och på ett bra sätt bidra till folklivet kring Södra Medborgarplatsen, säger Anna Nordin, chef Stockholm. Med den här uthyrningen levererar vi på just det. Ett utökat utbud gör att ännu fler människor kommer att röra sig i och runt huset, säger Anna Nordin.

Mer om Folkungagatan 44

Mer om UIG

För mer information, vänligen kontakta:

Anna Nordin
Chef Stockholm
Tel: 070-046 56 02
E-post: anna.nordin@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Nattugglan

Nattugglan

Anna Nordin, Chef Stockholm

Anna Nordin, Chef Stockholm

Brazer Bozlak

Brazer Bozlak

Florentien Urban Trattoria interiör

Florentien Urban Trattoria interiör

Florentien Urban Trattoria

Florentien Urban Trattoria

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 194 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 167 fastigheter med en total area på cirka 2,4 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se