King och Stureplansgruppen till Sergelhuset

King och Stureplansgruppen till Sergelhuset

Vasakronan har tecknat avtal med King och Stureplansgruppen om totalt 15 000 kvadratmeter i projektfastigheten Sergelhuset i Stockholm city.

Mitt i Stockholms city vid Sergels Torg pågår omdaningen av Sergelhuset, ett stadsutvecklingsprojekt som omfattar tre byggnader om totalt 60 000 kvadratmeter längs Malmskillnadsgatan, Hamngatan och Sveavägen.

Nu är det klart att King (Midasplayer AB), ett av världens ledande mobilspelsföretag, flyttar in i det hus som ligger på Sveavägen med utsikt över Sergels torg. Bolaget hyr totalt 11 500 kvadratmeter kontor på de sex översta planen med en egen entrédel i gatuplan.

Även Stureplansgruppen, Sveriges ledande restaurangkoncern, etablerar sig i Sergelprojektet och kommer att erbjuda event- och konferensmöjligheter samt restaurang och takterrass. Eventytan omfattar 2 500 kvadratmeter med entré från Sveavägen. Restaurangen och den stora takterrassen omfattar totalt 1 100 kvadratmeter och kommer att vara belägen på plan 16 med entré från Malmskillnadsgatan.

– Det som tidigare var ett mer eller mindre slutet kvarter blir nu en blandning fullt av smarta kontorslösningar, butiker och restauranger samt bostäder. Både King och Stureplansgruppen passar väl in i den karaktär vi vill ge området, säger Fredrik Wirdenius, vd Vasakronan.

I Sergelhuset kommer även Vasakronans eget huvudkontor ligga. Till det etableras också Vasakronans nya koncept Arena för flexibelt arbetssätt. Förhyrningarna till King och Stureplansgruppen samt Vasakronans egna lokaler innebär att hälften av projektet är uthyrt.

Klicka här för att läsa mer om utvecklingen av Sergelhuset och Sergelstan.

  • Mobilspelsföretaget King grundades i Stockholm 2003 och har idag cirka
    2 000 anställda på 11 kontor och spelstudios. King har utvecklat succéspel såsom Candy Crush och deras spel har 258 miljoner användare per månad världen över.
  • Stureplansgruppen är Sveriges ledande restaurangkoncern med en omsättning på 1,3 mdkr och 800 anställda och har hotell, evenemang- och restaurangverksamhet i Stockholm, Göteborg, Visby och Åre. De driver idag bl.a. Bank Hotel, Berns, Sturecompagniet, Hillenberg, Nosh and Chow och Hillenberg.
Kommunikationschef Rebecca L Thorell 072-222 15 09 · 08-566 205 09 rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se