Arkivet öppnar flaggskepp på Sergelgatan i Stockholm city

2021-12-21

Med grundidén att second hand ska vara självklart, enkelt, snyggt och dessutom cirkulärt har Arkivet på senare år blivit den självklara platsen för modemedvetna konsumenter som vill minska sin klimatpåverkan och bidra till smartare konsumtion. För att möta en ökad efterfrågan öppnar Arkivet ytterligare en butik. Denna gång på Sergelgatan i Sergelstan.

När Sergelgatan invigdes 1959 var det en av Sveriges första gågator – bilfri och butikstät med ett myllrande folkliv. De senaste åren har gatan genomgått en omfattande renovering. Fasader byts ut och butiksfronter förbättras, lokaler uppgraderas och anpassas för olika butiks- och upplevelsekoncept och andelen restauranglokaler blir fler. På Hötorgsterrassen skapas plats för uteserveringar, träning och kultur. Den nya Sergelgatan växer fram.

Den första etappen av renoveringen är avslutad och under 2021 har ett antal aktörer etablerat sig på Sergelgatan, däribland Designtorget, Bastard Burgers och Bockholmengruppen med sina restauranger Hötorgets kvarterskrog, Italienskan och takbaren La Terrazza. Under första kvartalet 2022 öppnar Paradox sin första Skandinaviska destination med 1 000 kvadratmeter optiska illusioner och interaktiva upplevelser. Senare samma år får de sällskap av Spirit of___och nu är det klart att även Arkivet väljer Sergelgatan.

Arkivet är en modern second hand-butik med damkläder, skor, väskor och accessoarer för den miljö- och modemedvetna kunden. Bakom Arkivet står ägaren Caroline Hamrin som i dagsläget driver en butik i Göteborg och två i Stockholm. Flaggskeppsbutiken på Sergelgatan omfattar drygt 400 kvadratmeter och blir den fjärde i raden av framgångar.

– Arkivet har ett starkt och genomtänkt erbjudande som ligger helt rätt i tiden. Att kombinera hållbarhet med mode, och dessutom presentera det på ett smakfullt sätt, är något som efterfrågas av medvetna konsumenter. Butiken representerar också på ett fint sätt det vi som fastighetsägare vill att gatan ska vara – ett riktigt intressant stråk för de som jobbar, bor och rör sig i området och har fokus på mat, kultur, möten, upplevelser och mode, säger Ronald Bäckrud, regionchef Stockholm.

Arkivet på Sergelgatan öppnar under våren 2022.

Arkivet

Arkivet är en modern second hand-butik med damkläder, skor, väskor och accessoarer för den miljö- och modemedvetna kunden. Bakom Arkivet står ägaren Caroline Hamrin som i dagsläget driver en butik i Göteborg och två i Stockholm. Flaggskeppsbutiken på Sergelgatan blir den fjärde butiken.

Om Sergelstan

2014 startade omvandlingen av det Vasakronan kallar Sergelstan. I kvarteren runt Sergels torg, Brunkebergstorg, vid Hötorget, längs Hamngatan och Sergelgatan har hus från 50- och 60-talet renoverats och byggts om och bjuder nu på attraktiva stråk med butiker, restauranger, caféer, service och upplevelser. Det är den mest omfattande stadsutvecklingen på 50 år och innebär en historisk förändring av stadsbilden där fastighetsägare och Stockholm stad tillsammans har investerat drygt 15 miljarder.

För mer information, vänligen kontakta:

Ronald Bäckrud
Chef region Stockholm
Tel: 070-968 16 90
E-post: ronald.backrud@vasakronan.se  

Rebecca Liljebladh Thorell
Kommunikationschef
Tel: 072-222 15 09
E-post: rebecca.liljebladh-thorell@vasakronan.se

Media

Caroline Hamrin

Caroline Hamrin

Fotograf: Mikael Olsson @Rockson

Arkivet butik

Arkivet butik

Fotograf: Mikael Olsson @Rockson

Arkivet butik

Arkivet butik

Fotograf: Mikael Olsson @Rockson

Ronald Backrud 2

Ronald Backrud 2

Fotograf: Gustav Kaiser

Om Vasakronan

Vasakronan är Sveriges största fastighetsbolag med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 173 miljarder kronor. Inriktningen är centralt belägna kontors- och butiksfastigheter i tillväxtregionerna Stockholm, Uppsala, Göteborg och Malmö. Inom cityhandel är Vasakronan störst i samtliga regioner. Fastighetsbeståndet omfattar 170 fastigheter med en total area på cirka 2,3 miljoner kvadratmeter. Företaget ägs till lika delar av Första, Andra, Tredje och Fjärde AP-fonden. Läs mer på www.vasakronan.se