Område Kista

Kista – där världen möts och framtiden skapas

I Kista finns dina nya bästa vänner

I Kista jobbar, studerar och bor människor från världens alla hörn. I området finns inte mindre än 1 300 företag. Allt från stora multinationella bolag till mindre aktörer och startups. Det största bolaget är Ericsson med drygt 10 000 anställda från omkring 100 länder. Här sker en ständig utveckling och innovation. Det är här framtiden skapas.

Sedan 1980-talet har Kista varit centrum för ICT, Information and Communication Technology – eller Tech & Telco som används vanligare idag. Ingen annanstans i Sverige är innovationstakten så hög som i Kista. Och den sker på alla nivåer och i nära samarbeten mellan teori och praktik. Inte minst tack vare Stockholms universitets och Kungliga tekniska högskolans filialer i Kista.  

Kista har ett perfekt läge mellan city och de norra delarna av Stockholm och hit finns både bra och smidiga kommunikationer. Till Kista tar du dig enkelt med T-bana, pendeltåg, cykel, buss eller bil. Både E18 och E4 passerar Kista och det är nära till både Arlanda och Bromma flygplats. Inom kort kan du även ta tvärbanan till Kista.

I våra fastigheter erbjuder vi en rad tjänster och service såsom reception, kemtvätt, däckbyte, cykelrum, omklädningsrum, konferensrum och restauranger. Utanför dörren finns flera gröna oaser och naturområden. I Kista Galleria finns allt för en smidig vardag. Eller vad sägs om 180 butiker och restauranger, biograf, vårdcentral, tandläkare, gym och mycket mer.

35 000
arbetsplatser
1 300
företag
2
universitet
50 000
personer rör sig i området varje dag

Ett Kista i förändring

Kista genomgår just nu en stor förvandling där företags- och bostadsområdena knyts ihop. Målet är att skapa en stadslik miljö som lever under dygnets alla timmar. Tusentals nya bostäder ska byggas och serviceutbudet utökas. Det kommer att göra Kista till en attraktiv plats där människor jobbar, lever, umgås och bor.

” Jag får ofta höra från våra hyresgäster att de uppskattar den mötesplats som Kista är, samtidigt som det känns hemtrevligt. Och det är verkligen ett hem för stora innovationer och utveckling i världsklass. Det känns i väggarna. Kista fortsätter att vara platsen där världen möts och framtiden skapas. ”

– Gunnar Lenander, uthyrare hos Vasakronan i Kista

”Kista erbjuder en härlig mix av människor, miljöer och verksamheter och potentialen i området är enorm. Att genom Kistaloppet och Löparakademins övriga initiativ kunna vara med och bidra till en positivt utveckling känns därför både viktigt och angeläget”.

– John Laselle, verksamhetsledare på Löparakademin
Löparakademin arbetar för jämlik hälsa och social inkludering och har arrangerat Kistaloppet sedan 2010.

 

” Att kontoret är flexibelt, innovativt, tryggt och bidrar till glädje är faktorer som är viktiga för oss. Kontoret bygger vår gemensamma kultur och ska fungera som en naturlig mötesplats.”

– Jenny Gustafsson, gruppchef, Coor. Hyresgäst hos Vasakronan i Kista Entré.

”Kista erbjuder en härlig mix av människor, miljöer och verksamheter och potentialen i området är enorm. Att genom Kistaloppet och Löparakademins övriga initiativ kunna vara med och bidra till en positivt utveckling känns därför både viktigt och angeläget”.

– John Laselle, verksamhetsledare på Löparakademin
Löparakademin arbetar för jämlik hälsa och social inkludering och har arrangerat Kistaloppet sedan 2010.

 

Kista – Här finns allt för en perfekt arbetsdag

Kanske väljer företag Kista för det kreativa klustret av innovativa verksamheter. Eller för de utmärkta kommunikationerna. Eller för att all service man behöver finns nära. Eller för de gröna ytorna som gjorda för en paus eller för motion. Häng med på en rundtur och skaffa dig en egen åsikt.

5 anledningar till varför ni ska välja Kista

1

Kista - ett innovativt kluster

Ingen annanstans i Sverige, eller Norden, finns samma koncentration av företag och utbildning inom Tech & Telco som i Kista. Här skapas framtiden – varje dag.

2

Spännande grannar

Några av världens största teknikbolagen och mängder av startups inom teknik har kontor i Kista. Drygt 1 300 bolag med medarbetare från hela världen. Här finns gott om nya influenser.

3

Flexibla kontorslösningar

Kista Science Tower och Kista Entré har det bästa läget i Kista. Båda fastigheterna är fullservicehus med stor flexibilitet för att passa olika typer av verksamheter. Här är det bekymmersfritt att arbeta.

4

Bra kommunikationer & service

Det är få ställen som kan stoltsera med allt från tunnelbana, pendeltåg, bussar, cykelvägar, närhet till två flygplatser och en välbesökt shoppinggalleria. Här finns allt för en smidig dag.

5

Gröna ytor för paus & puls

Både i, och runt, Kista finns härliga platser för en lunchpaus, ett joggingpass eller walk and talk. Har kan du samla energi, motionera eller bara sitta stilla en stund.

Nu skapar vi en trygg och stadslik miljö som ska leva dygnet runt. Ett Kista för de som lever, studerar och jobbar här.

Karl Lindgren, områdeschef, Vasakronan om visionen för Kista

Träffa några av våra hyresgäster i Kista

Med nos för affärer

Kista Science Tower, plan 21

Ett litet gäng utvecklade ett nischat säljstödsystem. 20 år senare har Genero Solutions kunder i 14 länder. Tre gånger har företaget vuxit ur sina lokaler, men har ändå kunnat sitta kvar i samma hus, Kista Science Tower.

Läs om Genero Solutions hela resa i Kista Science Tower

Hemma hos Coor

Kista Entré, plan 5

Redan 2013 skapade Coor sitt aktivitetsbaserade kontor i Kista Entré. Att vara lite av pionjärer är en del av Coors DNA. Att testa själva för att sedan kunna ge bästa service till sina kunder. Men vad tycker de idag om Kista och sitt flexibla kontor?

Träffa Jenny Gustafsson, gruppchef på Coor

Ett urval av våra lediga lokaler i Kista

-> Ta mig direkt till alla Lediga lokaler i Kista

Vi vet det mesta om Kista.
Har du några frågor? Kontakta oss!

Uthyrare Gunnar Lenander 072-237 57 76 gunnar.lenander@vasakronan.se
Fastighetschef Synnöve Mirano 070-764 02 15 · 08-782 03 76 synnove.mirano@vasakronan.se