Välkommen till Malmskillnadsgatan – Stockholms nya matscen

Malmskillnadsgatan är på väg att förvandlas till ett av Stockholms mesta matstråk. Här finns något alla under dygnets alla timmar. Välj själv. Frukost on the go, affärslunch, AW eller en riktigt god middag. Välj mellan att flanera på gatan, slå dig ner i Soltrappan eller komma närmare stjärnorna på en av takterrasserna.

Hög puls mitt i city

Malmskillnadsgatan har tidigare upplevts som lite dyster och ogästvänlig. Nu förvandlas stråket till en plats som kommer att locka alla som trivs med att vara mitt i pulsen. Både de tusentals som jobbar i kvarteret, stockholmare och turister.

Gatan blir ett riktigt matmecka med en stor variation av restauranger och kaféer som är öppna från tidig morgon till sen kväll. I korsningen Malmskillnadsgatan och Mäster Samuelsgatan har internationella restaurangen Jacqueline’s slagit upp dörrarna. Köket är influerat av Brooklyn och Tel Aviv.

 

Takbar och soltrappa

På Malmskillnadsgatan, i samma hus som Jacqueline’s, finns på våning 18 Spesso. Det är en italiensk restaurang med takbar som bjuder på fantastisk utsikt över Stockholm.

Nya Malmskillnadsgatan är en del av Sergelstan och den nya Soltrappan som leder ner mot Sergels torg gör det enkelt och smidigt att röra sig i kvarteren. Det skapar liv, rörelse och helt nya flöden av människor.

En gata med något för alla

Man shoppar inte bara på Kungsgatan, man pausar också. Längs med gatan finns flera bra ställen för att slå sig ner och ta en fika, bland annat runt den mäktiga Domkyrkan, byggd 1815, som med sitt lugn och sin gröna park bildar en oas mitt i centrum. Domkyrkan, det breda utbudet och platserna för en paus, lockar människor i alla åldrar till Kungsgatan.

Vill du veta mer om handels- destinationen Göteborg och vad vi kan erbjuda där? Kontakta oss!

Charlotta de Jong
Affärsutvecklare handel Charlotta de Jong 070-968 15 19 · 08-566 205 19 charlotta.dejong@vasakronan.se

En matgata med ett brett utbud av restauranger och kaféer som rimmar med Sergelstans vision om folkliv, alltid. Här ska alla känna sig välkomna.

Charlotta De Jong, Affärsutvecklare Handel