Hybridmöten – tips och tricks för att lyckas

Hur håller du ett bra hybridmöte?

I och med att vi arbetar mer och mer från andra platser än det vanliga kontoret, behöver vi hitta enkla, välfungerande och effektiva sätt att mötas. Det hybrida mötet har kommit för att stanna – så hur ska vi göra för att få dessa möten, där några personer sitter tillsammans i samma rum och andra är utspridda över världen, att fungera på bästa sätt?

Experimentet

Vi bestämde oss för att utforska detta tillsammans med ledare och medarbetare från flera olika företag. I ett kul och intressant experiment testade vi det hybrida mötet för att undersöka om vi kunde skapa det perfekta hybridmötet. Precis som i ett vanligt hybridmöte satt några personer tillsammans och några deltog via länk från olika platser. Det blev mycket skratt, lite teknikstrul och bra idéer att ta med sig till nästa hybridmöte.

Checklistan

Hjälp, jag ska hålla i ett hybridmöte! Ingen fara, i vår checklista får du en konkret vägledning och kan i lugn och ro förbereda dig och mötet. Dessutom avslutar vi med några snabba tips och tricks som kan vara bra att ha till hands inför mötet.

Checklista för ett lyckat hybridmöte

I filmen från experimentet svarar vi bland annat på:

  • Hur kan ett bra hybridmöte fungera?
  • Hur skapar vi bästa förutsättningarna för lyckade hybridmöten (inbjudan, förberedelser, agenda)?
  • När fungerar hybridmöten bättre och sämre?
  • Hur kan vi skapa bra möten när vissa personer sitter hemma, vissa på ett kontor och vissa tar en promenad?

Tyckte du filmen var bra?

Vi på Vasakronan är nyfikna. Vi vill veta. Och när vi inte vet så utforskar vi. Det gör vi genom dialoger och diskussioner med kunder och beslutsfattare inom näringslivet och myndigheter. På så sätt har vi under lång tid samlat på oss en massa kunskap om hur andra tänker och gör. Sammantaget skapar det en ganska bra bild över hur framtidens arbetsliv kan se ut, men också bra tips och råd för alla som är intresserade av en bra arbetsmiljö. Allt detta har vi samlat i vårt Kunskapsrum, men det är bara början. Kunskapsrummet kommer vi hela tiden att fylla på med nytt intressant material.

Anmäl dig här och få ett meddelande när vi lägger ut nytt material i Kunskapsrummet. Det här hittar du i kunskapsrummet:

  • Inspiration och ny kunskap om framtidens arbetsplats
  • Bra tips och råd för en bättre arbetsmiljö
  • Inblick i hur andra tänkt och gjort.

Vill du höra mer om vårt experiment eller nyfiken på nästa?
Hör av dig till Henrik.

Arbetsplatsstrategi och hyresgästrådgivning Henrik Eriksson 070-968 17 90 · 08-566 207 90 henrik.eriksson@vasakronan.se