Fem frågor till Andreas Jernberg, vd, DreamHack

DreamHack är världens största aktör inom e-sport och gamingindustrin och erbjuder den bredaste plattformen både för spelare, fans och företag över hela världen. Vi träffar Andreas Jernberg, nordisk vd på ESL FACEIT Group, som berättar om den nordiska verksamheten och varför ett kontor på Telefonplan passar in i en global verksamhet.

1. Berätta om er verksamhet på DreamHack?

EFG, ESL Faceit Group, är en sammanslagning av varumärkena ESL, Faceit och DreamHack. Det är under varumärket DreamHack som vi gör festivaler runt om i världen och under varumärket ESL som vi genomför stora arenaevent och turneringar. Och sist men inte minst Faceit, som är en onlineplattform och community för spel och engagemang online.

Globalt är vi cirka 1 300 medarbetare som arrangerar världens största digitala gaming- och livstilsfestivaler samt evenemang för e-sport och gaming. Det känns som att vi gör något nytt varje vecka! För två veckor sen var det festival i Tokyo och för en vecka sen var det Melbourne DreamHack event. Nästa vecka är vi i Dallas och sen gör vi nedslag i Jönköping. Det händer någonting hela tiden världen över.

2. Har ni speciella behov för er verksamhet och har behoven av kontorslokaler förändrats under pandemin?

Folk som sitter här i Stockholm jobbar med alla typer av festivaler och produkter runt om i hela världen. Till exempel så sitter han som är globalt ansvarig för DreamHack-varumärket här i Stockholm, han ansvarar för allt vi gör i hela världen. Man kan säga att vi inte har något huvudkontor direkt, utan vi har många olika. De största kontoren är Polen, Tyskland, Sverige och New York. Och vi är omkring 85 personer på plats här i Stockholm, så det är ett rätt stort gäng.

Storleken på vårt kontor är inte baserat på hur många vi är totalt, vi har många som jobbar från andra platser och kommer inte alltid in till kontoret. Vi är vana att arbeta remote, och en reflektion över hur det såg ut under pandemin så var det egentligen ingen skillnad för oss. Vi jobbar likadant före som efter pandemin. Vi har alltid varit snabba på det, att jobba remote om man vill, och ha sin egen plats på kontoret om man vill. Väldigt flexibla.

Andreas Jernberg, nordisk vd på ESL FACEIT Group.

3. Vad är viktigt för er när det gäller ert kontor?

Vi vill gärna att man är inne ett par dagar i veckan. Och varannan tisdag har vi något som vi kallar för Company Tuesday.  Det innebär att så många som möjligt, som inte är ute på event någonstans i världen eller har någon produktion, gärna ska vara på plats. Det är väl inte ett krav, men det är ett önskemål. En snittdag så har vi cirka 35 personer som kommer in till kontoret. Vi tycker det är viktigt för att hålla ihop gemenskapen, att vi minst två gånger i månaden ses, äter frukost och ibland har någon inspirationsföreläsning eller liknande. Vi har anställt väldigt många på sista tiden, så det är ett viktigt forum för alla nya för att komma in i verksamheten.

4. Varför valde ni Telefonplan?

Innan 2014 så hade vi vårt Sverige-kontor i anslutning till en stor studiomiljö där vi har väldigt många avancerade studios, inte sällan proffsigare än många tv-studios. Den låg då på andra sidan E4:an, men vi växte ur och behövde något större, vilket vi hittade i industriområdet i Norsborg. Så det är fortfarande på samma sida av stan, vilket är väldigt viktigt för oss. Vi har många producenter och en stor videoproduktionspersonal här och vi vill ha det smidigt och nära. Så det tror jag att var en stor anledning till varför vi flyttade till Telefonplan, att vi kunde både hitta studiomiljö och kontor på ett ställe där och även tillgång till  parkering och tunnelbana. Att kunna integrera studios i anslutning till våra lokaler är inte realistisk eftersom vi har fem eller sex stora studios med plats för upp till 500 personer i den största, så det är jättestora ytor som krävs.

5. Vad är det som gör att detta läge passar er så bra?

Vi har en väldigt god känsla att sitta här – allt finns. Många bra matställen med en variation av lunchalternativ nära, och vill man kan man promenera 20 minuter så finns ännu fler restauranger. Och så är det bra träningsmöjligheter här vilket är superbra, många ur vår personal tränar och har kort antingen på Sats eller klättrar på Klättercentret. Vi är rätt många som är beroende av bil till och från studion, och då är det viktigt med tillgång till smidiga parkeringar vilket vi har här. Och en sista parameter – det är supersmidigt att ta sig hit kollektivt också.

Det händer mycket, det byggs och utvecklas och har poppat upp nya restauranger bara det senaste året. Så det här kontorsläget har verkligen växt på oss och blivit till det bättre allt eftersom upplever vi.

 

Läs mer om kontor på Telefonplan